Παρουσιάστηκε η μελέτη ανάπλασης των Αγίων Αποστόλων

Σε παρουσίαση της συνολικής μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων προχώρησε σήμερα 30/10/2020, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μέλη της δημοτικής αρχής, επικεφαλής και μέλη των δημοτικών παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε: “Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε και αναλύουμε στους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους το master plan για την ανάπλαση των Αγ. Αποστόλων. Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο, συνολικό σχέδιο το οποίο απαντά στο πώς θα διαχειριστούμε το σύνολο των χώρων των Αγ. Αποστόλων. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς δείχνει πώς το δημοφιλές αυτό σημείο μπορεί να αποτελέσει πλέον ένα σύγχρονο μητροπολιτικό πάρκο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα ανακουφίσουν και το κέντρο της πόλης από επιπλέον οχλήσεις”.

Ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου, υπαίθριου θεάτρου στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων με στόχο να φιλοξενούνται εκεί όλες οι μεγάλες πολιτιστικές δράσεις, που μέχρι σήμερα στεγάζονταν στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Σκοπός, πρόταση και κατεύθυνση δική μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο θέατρο σε σχέση με την αρχική πρόταση, που περιλαμβάνεται στο master plan, το οποίο θα μπορέσει ουσιαστικά, μέσο-μακροπρόθεσμα, να απορροφήσει το κύριο μέρος της πολιτιστικής δραστηριότητας που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε η Αν. Τάφρος.” Στο κομμάτι χρηματοδότησης των μελετών αλλά και της ολοκλήρωσης του έργου ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε πως προωθείται από τη δημοτική αρχή η ένταξη όλης της παρέμβασης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι: “Και τα τεύχη δημοπράτησης των μελετών που απαιτούνται, αλλά και το σύνολο της διαδικασίας υλοποίησης του έργου θα κατατεθούν ως πρόταση για έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις, που έχουμε λάβει από το Υπουργείο, η χρηματοδότηση του έργου είναι στις απολύτως επιλέξιμες δαπάνες, ώστε η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου να γίνει συνολικά και όχι αποσπασματικά ή/και τμηματικά”.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης επεσήμανε πως: “Η μελέτη που παρουσιάζουμε σήμερα καθορίζει τις χρήσεις και οργανώνει όλες τις υποδομές εκείνες που θα βελτιώσουν την εικόνα του πάρκου αλλά και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, χωροθετεί ένα καινούργιο θέατρο, οργανώνει τους χώρους στάθμευσης με τη δημιουργία περίπου 690 θέσεων πάρκινγκ και 30 ειδικών θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, γίνονται κυκλικοί κόμβοι, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις ενώ αναβαθμίζονται και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Είναι ένα σχέδιο που θα αναβαθμίσει τους Αγίους Αποστόλους και θα τους δώσει μια εικόνα, την οποία στο μέλλον θα χαιρόμαστε να βλέπουμε όλοι”.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ