Παρουσιάζεται, στο Ηράκλειο, η ΚΥΑ για τα όπλα σκοποβολής

Newsroom
Newsroom

Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 το απόγευμα, παρουσία των Υφυπουργών Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Παρουσιάζεται το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα όπλα σκοποβολής, που εκσυγχρονίζει το πλαίσιό τους έπειτα από 24 χρόνια.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 το απόγευμα, παρουσία των Υφυπουργών Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Πιο αναλυτικά, στην αίθουσα Τύπου του Παγκρητίου Σταδίου, στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Παπαγεωργίου, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, θα παρουσιάσει στα σκοπευτικά σωματεία και τα μέλη τους αναλυτικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διακρίνει τα όπλα σκοποβολής. 

Όπως τονίζεται, μετά από 24 χρόνια, καθώς η τελευταία νομοθετική παρέμβαση χρονολογούνταν από το 1999, έγινε πράξη το χρόνιο αίτημά μας, με τη δημοσίευση της υπ' αριθ. 604423 απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών - Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης αδειών κατοχής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων αυτών - Υποχρεώσεις αθλητικών σωματείων, υπευθύνων σκοπευτηρίων και κατόχων όπλων σκοποβολής».

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνει σύγχρονες λύσεις σε σημαντικά ζητήματα της κατοχής όπλων σκοποβολής, ρυθμίζοντας μεταξύ άλλων τους όρους χρήσης, φύλαξης και μεταφοράς τους.

Αποτελεί δε, το επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας της Ομοσπονδίας μας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καθώς και την αρμόδια Υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας.
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ