Πέντε ελληνικές πόλεις στις πιο ευτυχισμένες στον κόσμο - Μία στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Δείτε τη λίστα

Τη λίστα με τις 250 πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο, κατέγραψε ο δείκτης Happy City Index, αξιολογώντας χιλιάδες διαφορετικούς παράγοντες, που αφορούν στην ποιότητα ζωής, καταλήγοντας σε πέντε κατηγορίες: πολίτες, διακυβέρνηση, περιβάλλον, οικονομία και κινητικότητα.

Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και πέντε ελληνικές, η Αθήνα, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και η Καλαμάτα που κατέλαβαν την 126η, 150η, 178η, 203η και 236η θέση αντίστοιχα.

Η Ευρώπη κυριάρχησε πλήρως στην πρώτη 20άδα φέτος, καταλαμβάνοντας 19 από τις 20 πρώτες θέσεις, ενώ στην κορυφή βρέθηκε το Άαρχους, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας.

Το μέρος αυτό μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο η Κοπεγχάγη (η οποία κατέλαβε την όγδοη θέση), αλλά συμπτωματικά είναι ήδη γνωστό ως η “πόλη του χαμόγελου”, κυρίως χάρη στη χαρά που νιώθουν οι άνθρωποι απέναντι στη μοναδική τοποθεσία στην πλαγιά ενός λόφου.

Η Ζυρίχη κατέλαβε τη δεύτερη θέση, το Βερολίνο την τρίτη, το Γκέτεμποργκ την τέταρτη και το Άμστερνταμ την πέμπτη.

Ωστόσο, υπήρξε και μία μη ευρωπαϊκή συμμετοχή: Η Μινεάπολη των ΗΠΑ, γνωστή για την καλλιτεχνική της σκηνή, κατέλαβε τη δέκατη όγδοη θέση.

Oι 20 πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο

Άαρχους

Ζυρίχη

Βερολίνο

Γκέτεμποργκ

Άμστερνταμ

Ελσίνκι

Μπρίστολ

Κοπεγχάγη

Γενεύη

Μόναχο

Στοκχόλμη

Ρότερνταμ

Όουλου

Βιέννη

Εδιμβούργο

Ρέικιαβικ

Άαλμποργκ

Μινεάπολη

Βασιλεία

Ώλεσουντ

 

Πηγή: www.tourismtoday.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ