“Περίεργες και πρωτόγνωρες” εικόνες στη Χερσόνησο... και φόβοι για πολλά και μαζεμένα λουκέτα

Εμπορικά καταστήματα κρέμονται από μία... κλωστή

Μέτρα στήριξης "για να μην αρχίσουμε να μετράμε πολλά και μαζεμένα λουκέτα στην αγορά", ζητούν και οι επιχειρηματίες της Χερσονήσου.

Πολλά εμπορικά καταστήματα της περιοχής (άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενα με τον τουρισμό) κρέμονται από μία... κλωστή, η οποία άρχισε να τρεμοπαίζει.

Το (δυνητικό) πρόβλημα της ανεργίας είναι “τεράστιο”, όπως είπε στο Livetalks ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου Λευτέρης Τρευλάκης.

Αυτό που περνάμε τώρα, δεν συγκρίνεται με αυτό που περάσαμε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης” υπογράμμισε ο ίδιος, λέγοντας πως “αν δεν παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση, τα πράγματα θα είναι δυσάρεστα” τον επόμενο χρόνο.

 

Ανήσυχα πρόσωπα, φοβισμένος κόσμος, προβληματισμένος για το πώς θα αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα”. Όλες αυτές τις “περίεργες και πρωτόγνωρες” εικόνες περιέγραψε ο κ. Τρευλάκης στην εκπομπή “Όρεξη έχεις πρωί πρωί”.

 

Οι ντόπιοι επιχειρηματίες προσπάθησαν να μείνουν αισιόδοξοι, με το που άνοιξε έστω και καθυστερημένα η σεζόν. “Ξεκινώντας το καλοκαίρι ελπίζαμε πώς εάν τα πράγματα πήγαιναν λίγο ομαλά, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη ή Νοέμβρη, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει κάτι,

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά. Στην πορεία, από τον Αύγουστο και μετά άρχισαν και οι περιορισμοί (στη διασκέδαση αρχικά)”.

 

Τον Σεπτέμβρη ήρθε και το mini lockdown και το γλυκό... έδεσε.

 

Όλα αυτά έδωσαν μία ολική καθίζηση στην αγορά” σχολίασε ο κ. Τρευλάκης, υποστηρίζοντας πως η χρήση μάσκας και το mini lockdown επηρέασαν σημαντικά τη διάθεση των τουριστών, οι οποίοι περιόρισαν σημαντικά τις μετακινήσεις τους: Από το ξενοδοχείο έβγαιναν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

 

Αρκετά καταστήματα δεν άνοιξαν καθόλου και οι επόμενοι μήνες κρίνονται δύσκολοι...

 

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αρχίσουμε να μετράμε λουκέτα την επόμενη σεζόν” εύχεται ο κ. Τρευλάκης, που αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων στήριξης που ζητά ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από την κυβέρνηση, προκειμένου “να σταθούμε στα πόδια μας” και “να κοιτάμε καλύτερα το μέλλον”.

 

Οι επιχειρηματίες (και) της Χερσονήσου ζητούν μεταξύ άλλων: μειώσεις ενοικίου, πάγωμα καταβολής εισφορών (και ρυθμίσεις των οικονομικών υποχρεώσεων σε δόσεις), μείωση ΕΝΦΙΑ, επιδότηση της εργασίας κ.α.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ