Περιμένουν τις αποζημιώσεις επιχειρήσεων rent-a-car της Κρήτης που επλήγησαν από πλημμύρες το 2020

Newsroom
Newsroom

Επιστολή στον Κ. Χατζηδάκη.

Επιστολή για το θέμα των αποζημιώσεων που εκκρεμούν από το 2020 έστειλε στον υπουργό Οικονομίας, κ. Κ. Χατζηδάκη, ο σύλλογος ιδιοκτητών γραφείων εκμίσθωσης επιβατηγών αυτοκινήτων και δικύκλων ΙΧ "Ηνίοχος".

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Έχουν ήδη συμπληρωθεί τρία σχεδόν έτη από τις ισχυρές πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου (Οκτώβριος & Νοέμβριος 2020), και ακόμη το υπουργείο δεν έχει αποζημιώσει τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων & δίκυκλων για τις ζημιές που υπέστησαν. 
Όπως σίγουρα γνωρίζετε, ο κλάδος μας πλήγηκε καίρια καθώς πολλοί επιχειρηματίες είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγη ώρα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί τότε. Στο μεσοδιάστημα  η Περιφέρεια Κρήτης απέστειλε τους φακέλους στα αρμόδια Υπουργεία ενώ και το Επιμελητήριο Ηρακλείου διενήργησε ξεχωριστά πραγματογνωμοσύνες στις επιχειρήσεις επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στους δήμους Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας. Τρία χρόνια τώρα περιμένουμε με αγωνία αυτές τις αποζημιώσεις ενώ έχουμε  καλύψει με ίδιους πόρους την αποκατάσταση των ζημιών μας για να μπορούμε να λειτουργήσουμε. 
Θεωρούμε ότι η μη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες του 2020 αποτελεί κατάφωρη αδικία και προσβολή για τον κλάδο μας, συνιστά άνιση μεταχείριση και ζητούμε να επιληφθείτε του θέματος, ώστε να υπάρξει αποζημίωση και σοβαρή στήριξη στις επιχειρήσεις της Κρήτης που υπέστησαν ζημιές.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία."
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ