Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη ΣΑΕΚ Τουρισμού στο Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του κόμματος συνομίλησε με την διευθύντρια της σχολής κ. Τζουλιαδάκη, τους καθηγητές της σχολής και τους σπουδαστές. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή όπως οι ελλείψεις καθηγητών και ότι παραμένει χωρίς δικό της κτίριο μετά τον σεισμό του 2021, αφού το κτίριο στο Κοκκίνη Χάνι δεν έχει επισκευαστεί μετά από δύο χρόνια.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή 12 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της ΣΑΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού στο ΕΛΜΕΠΑ. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του κόμματος συνομίλησε με την διευθύντρια της σχολής κ. Τζουλιαδάκη, τους καθηγητές της σχολής  και τους σπουδαστές. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή όπως οι ελλείψεις καθηγητών και ότι παραμένει χωρίς δικό της κτίριο μετά τον σεισμό του 2021, αφού το κτίριο στο Κοκκίνη Χάνι  δεν έχει επισκευαστεί μετά από δύο χρόνια. 

Ο Μανώλης Συντυχάκης στην παρέμβαση του σημείωσε μεταξύ άλλων : «Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρχουν σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές τουριστικής εκπαίδευσης που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών, με σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, σύγχρονες υποδομές και μόνιμους καθηγητές.  

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή, ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές της ΕΕ, συνειδητά υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης. Όπως και σε κάθε πτυχή της ζωή μας, εφαρμόζουν την πολιτική κόστους – οφέλους προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι και με το κτίριο της σχολής, σκόπιμα αφέθηκε στην τύχη του, ώστε να παραδοθεί στους μεγαλοξενοδόχους που το έχουν βάλει στο μάτι. 

Η ίδια αυτή πολιτική είναι που ευθύνεται για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλλει οι μεγαλοξενοδόχοι στους χώρους δουλειάς, με τα δεκάωρα, την εντατικοποίηση και τους μισθούς - ψίχουλα που θα έρθετε αντιμέτωποι  κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Η  εκτίναξη των κερδών για τις μεγάλες εταιρείες των μεταφορών και του τουρισμού, είναι χτισμένη πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων του κλάδου. Από το 2013 ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά οι συνθήκες για τους εργαζόμενους χειροτερεύουν, όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι καταφέρνουν να πάνε διακοπές για λίγες ημέρες. Κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι τσέπες των λίγων από το τουριστικό τους θαύμα.» 

Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους σπουδαστές να «δυναμώσουν την διεκδίκηση και τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους, στην εκπαίδευση  και  στην εργασία, ενισχύοντας παράλληλα το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή που αποτελεί τον μόνο  γνήσιο, σταθερό, διαχρονικό και αταλάντευτο αντίπαλο της ΕΕ και της πολιτικής της.» 

 

 Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη ΣΑΕΚ Τουρισμού στο Ηράκλειο

 Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη ΣΑΕΚ Τουρισμού στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ