Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο
Newsroom
Newsroom

Στο επίκεντρο της συζήτησης και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/5 από κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ, με επικεφαλής τον Πάνο Καραγιώργο, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της προγράμματος πολιτικής δραστηριότητας της ΤΕ σε εργασιακούς χώρους, χώρους σπουδών και συνοικίες, που κορυφώνεται το Σάββατο 28/05 με την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Ηράκλειο. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον ΕΛΚΕ, διοικητικές διευθύνσεις και υπηρεσίες, γραμματείες Σχολών, ενώ πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με τον πρύτανη κ. Κατσαράκη.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο Πάνος Καραγιώργος ανάδειξε την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια να αναλογισθούν τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά, όπως τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, την υποστελέχωση σε ΔΕΠ, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη διεύρυνση της ανταποδοτικής λειτουργίας. Ουσιαστικά, τη διευρυνόμενη «ψαλίδα» ανάμεσα στις δυνατότητες του πανεπιστημίου, το προσωπικό, την τεχνογνωσία που θα μπορούσαν να απαντάνε σε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, από τη μια, και την υποταγή του χαρακτήρα του, των προγραμμάτων σπουδών και των αποτελεσμάτων της επιστημονική έρευνας στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Τόνισε τη σημασία να βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες και της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χθες, σε αυτή την κατεύθυνση, ότι και ο νέος νόμος πλαίσιο εξαγγέλλει το υπουργείο παιδείας, που βάζει στο στόχαστρο ακόμη περισσότερο τα πτυχία, που προωθεί παραπέρα, μέσω της διοίκησης, την επιχειρηματική λειτουργία, που υπονομεύει το φοιτητικό κίνημα, αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, απαντά σε αντιλαϊκές δεσμεύσεις της ΕΕ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, συνθήκες που δεσμεύουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην ΚΚΕ, το οποίο τις αποκάλυπτε και καλούσε τον λαό και τη νεολαία να αντιπαλέψουν. 

Τέλος, ανάφερε ότι όπως οι φοιτήτριες και οι φοιτητές σε όλη τη χώρα, με την ψήφο τους στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές απορρίψαν τα σχέδια της κυβέρνησης, την πολιτική για ένα Πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μα ξένο στις ανάγκες των νέων για σπουδές με δικαιώματα, έτσι πρέπει και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, μέσα από τους μαζικούς τους φορείς, να ορθώσουν ένα τείχος στην επέλαση των κριτηρίων της αγοράς στις πανεπιστημιακές σπουδές. Τώρα, κατάληξε, είναι η ώρα της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ για όλα αυτά τα ζητήματα, όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, η μεγάλη ακρίβεια, η επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, οι συνέπειες της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καλώντας τους να παρευρεθούν το Σάββατο 26/05 στις 8 μ.μ. στην πολιτική εκδήλωση της ΤΕ του ΚΚΕ στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ