Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Δήμο Μαλεβζίου

Newsroom
Newsroom

To κλιμάκιο μετέβη και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, την περασμένη Πέμπτη, με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Μαλεβιζίου και το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Κεντρικό θέμα στις συζητήσεις που είχε ο Σάββας Βασιλειάδης με τους εργαζομένους στις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Μαλεβιζίου, ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών και όλα τα προβλήματα που δημιουργεί τόσο στους ίδιους τους εργαζομένους όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Μεγάλη ήταν, επίσης, η αγανάκτηση για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Ο Σ. Βασιλειάδης συναντήθηκε, επίσης, με το δήμαρχο κ. Μ. Μποκέα, όπου συζήτησαν, κυρίως, για το ταμείο ανάκαμψης και για το γεγονός ότι η περιοχή μας μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο και τους κινδύνους που αυτό ενέχει. 

Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε, επίσης, η ενέργεια και οι επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή μας από τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους, από τις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό όπως και οι δημότες δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Όπως ανέφερε «οι εργασιακές σχέσεις θα γίνουν περισσότερο επισφαλείς, τα τιμολόγια ρεύματος θα παραμείνουν πανάκριβα, μεγάλο θα είναι το αρνητικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, ενώ η μετατροπή της περιοχής μας σε ενεργειακό κόμβο, μελλοντικά, μπορεί να την καταστήσει σε πεδίο πολεμικών αντιπαραθέσεων.»

Και στις δυο περιοδείες υπήρχε προβληματισμός από το σύνολο των εργαζομένων και για άλλα θέματα όπως η ακρίβεια,  η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση  της παιδείας και της υγείας, ενώ οι πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές δημιουργούν μεγάλη ανησυχία. 

Ο Σ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, αλλά είναι το αποτέλεσμα των κατευθύνσεων και των σχεδιασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί και υλοποιεί η κυβέρνηση. 

Ακριβώς αυτά όμως, είναι που πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου αλλά και  λόγοι συμμετοχής στους αγώνες.  Να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ ακόμα και  ας μη συμφωνούν σε όλα, ωστόσο μόνο έτσι θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα αμφισβήτησης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μη συναίνεσης στη διαμόρφωση της δύσκολης ζωής που βιώνουν.»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ