ΚΡΗΤΗ

Πεζοπορία στις κορυφές του Όρους Ορνό

Την πρώτη Κυριακή του Μάρτη

όρνο
Photo Credits: @Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου μαζί  με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας διοργανώνουν μια απαιτητική ορειβατική διαδρομή στις δυτικές κορυφές του όρους Ορνό, την πρώτη Κυριακή του Μάρτη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών:

Η πορεία θα ξεκινήσει από το οροπέδιο της Μονοκαράς (750μ) πάνω απ’ τη Σφάκα και με παλιό μονοπάτι-πέρασμα που τραβερσάρει την οροσειρά θα φτάσουμε στη θέση Κουτσούρα. Στη συνέχεια θα ανέβουμε στην βορινή πλευρά του όρους Σπαθιού (1177) με την ωραία θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου και θα περπατήσουμε ως την νότια πλευρά του με θέα στην κοιλάδα της Χρυσοπηγής και του Μπέμπονα. Μετά θα κατηφορίσουμε στο διάσελο και θα πάρουμε προς την πιο ψηλή κορφή, την Ασκορδαλιά (1238) και μετά τον Μακρύ Λάκκο (1179) και τέλος την Πισκοπιανή (1131). Έπειτα θα γυρίσουμε στο οροπέδιο το οποίο θα το διασχίσουμε απ’ άκρη σ’ άκρη, ώσπου να φτάσουμε στα αυτοκίνητά μας. Πρόκειται για πορεία εκτός μονοπατιών, που απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες και δεν θα συμμετάσχει κανείς, πριν προηγουμένως να ενημερώσει τους αρχηγούς.

Image
Όρνο
Photo Credits: @Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από τον Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (parking S/M Βασιλόπουλος), στις 07:30 το πρωί της Κυριακής. Μεταφορά με Ι.Χ. Παρακαλούνται οι επιβαίνοντες να συνεισφέρουν 10€ στον οδηγό. Εναλλακτικά συνάντηση στη Σφάκα στις 8.10.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 8-9 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2+ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14 χλμ.

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 1.100-1.200 μ. (ανεβοκατεβάσματα ωστόσο)

ΑΡΧΗΓΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (697 336 3701)

Περισσότερες πληροφορίες, στο blog του Συλλόγου: https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση