Πεζοπορία στο ν. Ρεθύμνου από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου
Την Κυριακή 8 Μαρτίου
Στο ν.Ρεθύμνου θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 8-3-2020 σε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα από αρχαιολογικής πλευράς πορεία.
Α' ΟΜΑΔΑ: Ξεκίνημα λίγο πρίν από το χωριό Αρμένοι (υψόμ.360μ). Κατεύθυνση προς το όρος Βρύσινα και ανέβασμα προς τις παρυφές του σε υψόμετρο 700μ και κάτω από την κορυφή του. Στην κορυφή δεν θα ανέβουμε. Συνεχίζουμε με νότια πορεία και φθάνουμε στο χωριό 'Ορος (υψόμ.500μ). Στη συνέχεια προχωράμε και φθάνουμε στο χωριό Γουλεδιανά(υψόμ.450μ).Επόμενος και σπουδαιότατος σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος 'Ονιθέ'(υψόμ.550μ). Εδώ θα δούμε και θα ακούσουμε ενδιαφέροντα στοιχεία από τον αρχηγό μας για αυτόν το αρχαιολογικό χώρο του νησιού μας.Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Γενή (υψόμ.430μ) και μέσα από μία καταπράσινη λαγκαδιά θα καταλήξουμε λίγο πιο μπροστά από το φράγμα της τεχνητής λίμνης του Αμαρίου (υψόμ.160μ).
'Ολη η πορεία(περίπου 19 χλμ) είναι από χωματόδρομο εκτός μερικά σημεία που είναι από μονοπάτι.
Ω.Π. 6 Β.Δ. 1
Β'ΟΜΑΔΑ: Η β' Ομάδα θα επισκεφθεί το ιστερωμινωϊκό νεκροταφείο και στην συνέχεια θα κάνει βόλτα στο χωριό Αρμένοι και θα καθίσει για ένα καφέ. Στην συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβεί στο χωριό Γουλεδιανά,όπου θα συναντηθεί με την Α' Ομάδα.Απο εδώ θα ξεκινήσει η πορεία για την β' Ομάδα που θα ενσωματωθεί με την α' Ομάδα και όλοι μαζί για τον τερματισμό.
Η β' ομάδα θα περπατήσει περίπου 9 χλμ από τα οποία τα 8 χλμ είναι από χωματόδρομο και είναι για όλες και όλους.
Ω.Π. (Β' ΟΜΑΔΑΣ) 3 Β.Δ. 1
Στην συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβούμε στην ταβέρνα του Ζήση στο Ρέθυμνο για φαγητό.
Αρχηγός:Φουντουλάκης Χάρης τηλ: 6977431796
Αναχώρηση: 07:30
- Και επίσημα στην Κρήτη τα... ΕΚΑΜ!
- Πεζοπορία από Βρουχά ως Φάρο Αφορεσμένου
- "Ημέρα - Δίδαγμα" η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας