Πιάνουν δουλειά οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι στο Βενιζέλειο

Newsroom
Newsroom

Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία των τεσσάρων χειρουργικών τραπεζιών

Με την ελπίδα ότι σύντομα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο θα βρει πάλι τον δρόμο του και θα επιστρέψει στην κανονικότητα, ξεκινά σήμερα 1η Νοεμβρίου η λειτουργία των τεσσάρων χειρουργικών τραπεζιών, με τη συνδρομή και ιδιωτών αναισθησιολόγων, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά την έκτακτη κάθοδο του στο Ηράκλειο, δύο ημέρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο.

Είναι μια αρχή που δίνει ηθική και τονωτική ώθηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όμως εκκρεμούν πολλά και σημαντικά, ώστε όλο αυτό να μην είναι πρόσκαιρο και εμβαλωματικό.

Όπως έγραψε χθες το Cretalive,  δεκαπέντε είναι οι αναισθησιολόγοι του ιδιωτικού τομέα που δέχτηκαν να "συνδράμουν" στην προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου σε ότι έχει να κάνει με τα χειρουργεία.

Με βάση τις δεσμεύσεις του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, από 1η Νοεμβρίου και για ένα τρίμηνο, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο θα λειτουργούν ημερησίως τέσσερα χειρουργικά τραπέζια, με την συνδρομή αναισθησιολόγων του ιδιωτικού τομέα. 

Για να καλυφθεί ο στόχος των 2+2 χειρουργικών τραπεζιών, καταρτίστηκε η λίστα με τους ιδιώτες αναισθησιολόγους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, προκειμένου ανάλογα με την διαθεσιμότητά τους, να προγραμματίζονται σε μηνιαία βάση και οι επεμβάσεις στο Βενιζέλειο

Όπως έχει γράψει το Cretalive, σε εξώδικο που είχε επιδοθεί στην ΔΥΠΕ Κρήτης, και το οποίο συνυπογράφουν πέντε αναισθησιολόγοι του Βενιζελείου επισημαίνεται ότι για να λειτουργήσει το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, με τις επιμέρους δραστηριότητες, δηλαδή πέντε χειρουργικές αίθουσες, ανάνηψη, ιατρείο προαναισθητικής εκτίμησης, ιατρείο πόνου, αναισθησία και καταστολές εκτός χειρουργείου, εξωτερικές κλήσεις για έκτακτα περιστατικά κλπ., και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα επιστημονικού έργου ή η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, απαιτούνται 13 αναισθησιολόγοι.

Σήμερα, στο Αναισθησιολογικό τμήμα εργάζονται μόλις πέντε ειδικευμένοι ιατροί αναισθησιολόγοι, ένας εκ των οποίων πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι εντός του τριμήνου προβλέπεται, βάσει των δεσμεύσεων Χρυσοχοΐδη, να προσληφθούν γιατροί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μάλιστα, χθες, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου επισκέφθηκε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, συνομίλησε με διοικητή και εργαζόμενους, είδε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρια Κορνιλάκη, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Σταύρος Τζεδάκης και Κώστας Φασουλάκης και Σάντυ Χαλκιαδάκη.

 

Φωτογραφία από Thomas G. από το Pixabay

 

 

Δείτε επίσης:

Πόσοι ιδιώτες αναισθησιολόγοι είπαν "ναι" για χειρουργεία στο Βενιζέλειο

Ελένη Βατσινά: Καμία έκπτωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Όσο ο Χρυσοχοϊδης έκανε εξαγγελίες, οι αναισθησιολόγοι του Βενιζελείου έστελναν εξώδικο

Στους δρόμους και πάλι για το Βενιζέλειο - Νέα διαμαρτυρία στο Ηράκλειο - Βίντεο και φωτογραφίες

Βενιζέλειο: Βίντεο από drone, της εντυπωσιακής κινητοποίησης στο Ηράκλειο

Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο: Δεν "έπεφτε καρφίτσα" στην πλατεία Ελευθερίας - Βίντεο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ