Πιάστηκαν... στα χέρια ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού!

Το πρωτοφανές περιστατικό έφτασε, όπως ήταν φυσικό, μέχρι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Τι περιγράφει ο Λιμενάρχης

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που όμοιο του δεν έχει καταγράψει η ιστορία του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη, συνέβη χθες το μεσήμερι στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα. Σε προγραμματισμένη επίσκεψη που πραγματοποιούσε ο Λιμενάρχης Χανίων στη Σχολή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πλοιάρχου - λιμενάρχη της Σούδας και του αντιπλοιάρχου Διοικητή της Σχολής.

Μάλιστα γρήγορα το περιστατικό ξέφυγε από το φραστικό επίπεδο και οι πληροφορίες του cretalive αναφέρουν πως οι δυο ανώτεροι Αξιωματικοί πιάστηκαν στα χέρια, ενώπιον δεκάδων έκπληκτων δοκιμών αξιωματικών και μηχανικών αλλά και άλλων λιμενικών που δεν πίστευαν στα μάτια τους για το πρωτοφανές θέαμα!

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν είχαν καλές σχέσεις: ο λιμενάρχης Χανίων μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν εκείνος διοικητής στη σχολή και στις αρχές του καλοκαιριού αντικαταστάθηκε από τον αντιπλοίαρχο στην Ακαδημία, για άγνωστο λόγο και τοποθετήθηκε λιμενάρχης Χανίων ( ο 4ος που αναλαμβάνει στη Σούδα μεσα σε ένα χρόνο).

Με την άφιξη στα Χανιά του αντιπλοιάρχου προέκυψαν ζητήματα στις σχέσεις των δύο ανδρών, υπήρξε και μια αντιδικία που βάρυνε αρκετά το προσωπικό κλίμα στη σχέση τους και ήλθε το σημερινό περιστατικό που έδειξε πως το πράγμα... κακοφόρμισε!

Επιβεβαίωση

Ο λιμενάρχης αργότερα επιβεβαιωσε το περιστατικό. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά στο parakritika.gr, ο κ. Πασσάκος… 

«Πήγαμε για επίσκεψη λόγω του ανοίγματος της ΑΕΝ την 1η Οκτωβρίου. Συναντηθήκαμε με κάποιο από το ένστολο προσωπικό κι ενώ μιλούσαμε, βγήκε ο Διοικητής από το γραφείο του και άρχισε τις φωνές. Παρά το ότι ο κ. Κουβάτσος είχε ενημερωθεί για την επίσκεψή μας με σχετικό σήμα από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, μας διέταξε να φύγουμε, μας έλεγε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος εκεί και έλεγε ότι το προσωπικό θα υποστεί τις συνέπειες».

Πρόσθεσε δε, ότι συνέστησε στον κ. Κουβάτσο να ηρεμήσει και το κλιμάκιο θα έφευγε μετά το τέλος της ενημέρωσης.

«Δυστυχώς, ο κ. Διοικητής συνέχισε να φωνάζει και να μας απειλεί με αναφορές. Σε τέτοιο σημείο, που κάποιες γυναίκες συνάδελφοι τρόμαξαν. Του είπα, κε Αντιπλοίαρχε αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Αντί να σταματήσει, ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο και μου έλεγε σε έντονο ύφος να περάσω έξω», πρόσθεσε ο κ. Πασσάκος.

«Υπήρξε ένταση. Υπάρχουν και μάρτυρες. Θα υπάρξει επιστολή από εμάς προς τον Αρχηγό και στον Υπουργό, ζητώντας την απομάκρυνσή του από την ΑΕΝ. Υπάρχουν σφοδρά παράπονα για τη συμπεριφορά του προς το προσωπικό και σε εμάς», κατέληξε ο κ. Πασσάκος.

Το περιστατικό έφτασε άμεσα στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που διέταξε ΕΔΕ και κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ρίξει φως σε ένα επεισόδιο που αμαυρώνει το Σώμα και ρίχνει βαρειά σκιά στην Ακαδημία Χανίων!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ