Πιέσεις για οικονομική ενίσχυση των Κρητικών παραγωγών που υπέστησαν ζημιά λόγω της πανδημίας, από τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Πιέσεις για οικονομική ενίσχυση των Κρητικών παραγωγών που υπέστησαν ζημιά λόγω της πανδημίας, από τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, και Ηγουμενίδης Νίκος, με κοινή κοινοβουλευτική τους παρέμβαση, κατέθεσαν  προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ως Αναφορά, την επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής με τίτλο «Αίτημα για οικονομικές ενισχύσεις στα θερμοκηπιακά κηπευτικά στην Περιφέρεια Κρήτης».

Στην εν λόγω επιστολή παρουσιάζεται το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες οι οποίες βρίσκονταν στο στάδιο συγκομιδής την περίοδο που ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19 καθώς η παραγωγή στην Κρήτη είναι σχεδιασμένη τεχνικά να εκμεταλλεύεται τις κλιματολογικές συνθήκες κατά τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο, ώστε να προμηθεύει σχεδόν αποκλειστικά την ελληνική αγορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Προκειμένου οι παραγωγοί να μπορέσουν να ξεκινήσουν την παραγωγή των κηπευτικών ξανά, κρίνεται αναγκαία η οικονομική ενίσχυση, η οποία, μάλιστα, θα συμβάλλει ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση τους επόμενους μήνες.

Οι τρεις Βουλευτές Ηρακλείου ζητάνε ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ώστε να λυθεί αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ