Το "πληγωμένο" από τα ρίχτερ Αρκαλοχώρι, τίμησε την εθνική επέτειο

Το "πληγωμένο" από τα ρίχτερ Αρκαλοχώρι, τίμησε την εθνική επέτειο

Βαθιά συγκίνηση στην παρέλαση των σεισμόπληκτων μαθητών της περιοχής

Ένα μήνα μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, και όμως το "πληγωμένο" από τα ρίχτερ Αρκλοχώρι τίμησε με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Οι σεισμόπληκτοι μαθητές όλων των βαθμίδων της περιοχής, μπορεί να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, ωστόσο, τίμησαν το ιστορικό "ΟΧΙ" ενώπιον των εκπροσώπων των τοπικών αρχών που τους χειροκροτούσαν συγκινημένοι.

Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, κάνοντας μια πραγματική υπέρβαση καθώς εξακολουθούν να παλεύουν με τις συνέπειες του σεισμού, τίμησαν με τρόπο ιδιαίτερα συγκινητικό την εθνική επέτειο. 

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Σε ανακοίνωση του Δήμου Μινώα αναφέρεται: 

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
Η μέρα αυτή ήταν ιδιαίτερη, με τις εικόνες των μικρών μαθητών που παρέλασαν να μην αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στο Δήμο που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.
Κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και μέσα από τα λόγια του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη.
«Σήμερα πραγματικά είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους. Είναι μια εθνική γιορτή και μια μέρα ελπίδας, θάρρους και ψυχικής ανάτασης. Έτσι πρέπει να βλέπουμε αυτή τη μέρα και έτσι να τη γιορτάζουμε. 
Δεν πρέπει να μας πτοεί τίποτα από αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα στο Δήμο μας. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ότι η ζωή συνεχίζεται. Γιατί πρέπει να έχουν στραμμένα το βλέμμα τους στο μέλλον και όχι να κοιτάζουν πίσω στο παρελθόν. Πάντα να κοιτάνε μπροστά. Οι σεισμοί είναι ένα φαινόμενο που πάντα το είχαμε και θα το έχουμε στη ζωή μας. Προχωράμε λοιπόν με θάρρος, ελπίδα και δύναμη πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλα θα φτιάξουν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Μπροστά από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο  Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Παύλος Μπαριτάκης,  και οι Βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης, Σωκράτης Βαρδάκης  Νίκος Ηγουμενίδης και Μανώλης Συντυχάκης, οι μαθητές, οι γονείς και πλήθος δημοτών, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Οι εκδηλώσεις - σύμφωνα με το πρόγραμμα- ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τέλος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Δήμου.
Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα τοπικά διαμερίσματα Καστελλίου και Θραψανού  του Δήμου Μινώα.

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Αρκαλοχώρι παρέλαση

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι παρέλαση


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την
Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ