Πλημμύρισαν οι τάφοι στην Κριτσά - Σοκάρουν οι εικόνες - Δείτε βίντεο

Newsroom
Newsroom

Το πρωί ο κενός τάφος πλημμύρισε, τον άδειασαν με αντλία και το απόγευμα γέμισε και πάλι...

Τραγικές εικόνες εκτυλίσσονται, τις τελευταίες ημέρες, στο νεκροταφείο της Κριτσάς στο Λασίθι, καθώς το έδαφος έχει υποστεί καθίζηση και οι τάφοι έχουν πλημμυρίσει!

Τη δραματική αυτή κατάσταση κατέγραψε με κάμερα  η κ. Αγγελική Αλέξη, κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε στο νεκροταφείο για την κηδεία συγγενικού της προσώπου.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Ο χώρος, όπως γίνεται κατανοητό δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενώ τα κενά ταφοπέδια είναι γεμάτα νερό...Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους και ζητούν λύση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κηδείας μιας γυναίκας σε ταφοπέδιο που το πρωί είχε πλημμυρίσει, στη συνέχεια με αντλία άδειασε αλλά, την ημέρα της κηδείας, πλημμύρισε και πάλι! "Ο τάφος είναι διώροφος. Αναγκαστήκαμε να θάψουμε τη μητέρα μου στο πάνω μέρος ελπίζοντας ότι δεν θα γεμίσει με νερό", ανέφερε με πόνο ψυχής στο Cretalive, η κ. Αγγελική Κουτουλάκη.

" Είχα ακούσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το νεκροταφείο. Αλλά αυτή την κατάσταση, ομολογώ ότι δεν την περίμενα", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Από την αρχή υπήρξε η άποψη ότι είναι ακατάλληλος ο χώρος. Το αποτέλεσμα το βλέπετε κι εσείς. Προχθές που κηδέψαμε τη θεία μου ο τάφος που ήταν καινούργιος ήταν γεμάτος από νερό. Έβγαλαν το νερό με αντλία το πρωί και το απόγευμα τον άδειασαν και πάλι. Την ημέρα της κηδείας, όμως, το νερό ήταν στο ίδιο σημείο. Αναγκαστήκαμε να την τοποθετήσουμε στο επάνω όροφο και μέσα στη στενοχώρια μας είδαμε ότι το έδαφος είχε υποστεί καθίζηση και οι τάφοι που βρίσκονται λίγο κάτω από της θείας μου, καινούργιοι γεμάτοι κι αυτοί με νερό", δήλωσε στο Cretalive η ανιψιά της θανούσας, κ. Α. Αλέξη.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια της θανούσας δεν έχουν απευθυνθεί έως τώρα στις αρμόδιες τοπικές αρχές, καθώς η κηδεία τελέστηκε μόλις προχθές, ωστόσο, ζητούν επιτακτικά απαντήσεις.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ