"Πλώρη" για Πειραιά έβαλε το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα κορωνοϊού

"Πλώρη" για Πειραιά έβαλε το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα κορωνοϊού

Με εντολή της Πολιτικής Προστασίας - Αναμένεται να γίνουν και άλλα τεστ

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό, όπως αποκάλυψε το cretalive (Δείτε ΕΔΩ),  δώδεκα κρουσμάτων κορvνοϊού σε μέλη πληρώματος. 

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο


Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο, που βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου όταν έγιναν γνωστά τα κρούσματα,  "έκοψε την κορδέλα" της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας από την Κρήτη, και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο.  (Δείτε ΕΔΩ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ