Ποια σχολεία έκλεισε στην Κρήτη η κακοκαιρία "Φίλιππος"

Οι σχολικές μονάδες που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους

Η νέα κακοκαιρία Φίλιππος που κάνει αισθητό το πέρασμά της και στην Κρήτη, κλείνει σχολεία εξαιτίας των έντονων φαινομένων της.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις που σημειώνονται για την ώρα κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθιστούν αδύνατη την λειτουργία των σχολικών μονάδων και έτσι με σχετικές από τους δήμους αποφάσεις, σε ορισμένες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ήδη, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχει ανακοινώσει την αναστολή όλων των σχολικών μονάδων για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου.

.

Και στα Ανώγεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

 

Kλειστά θα μείνουν την ίδια ώρα και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Σφακείων. Όπως ανακοινώθηκε τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ασκύφου, όπως και το Δημοτικό Βουβά, καθώς λόγω επικινδυνότητας του οδοστρώματος από τη χιονόπτωση στον επαρχιακό δρόμο Βρύσες-Ασκύφου δεν κατέστη δυνατή η διέλευση των εκπαιδευτικών και των λεωφορείων μεταφοράς των μαθητών.

 

Κλειστά τα σχολεία στο Έλος σήμερα και αύριο

Από το Δήμο Κισσάμου ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

 

Δείτε επίσης

Kακοκαιρία Φίλιππος: Χιονίζει σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ