Ποιοι άρπαξαν 25.000 από το χρηματοκιβώτιο οικογένειας στο Καστέλι;

Ποιοι άρπαξαν 25.000 από το χρηματοκιβώτιο οικογένειας στο Καστέλι;

Τι διερευνά η ΕΛΑΣ

Έφυγαν το πρωί για την εργασία τους και επιστρέφοντας το μεσημέρι στην οικία τους, μία μονοκατοικία στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου, αντίκρισαν το …χάος και το σπίτι τους λεηλατημένο. Οι δράστες έσπασαν τζάμια, ξεκόλλησαν τα αλουμίνια από ένα παράθυρο, προκάλεσαν φθορές στα ντουλάπια της κουζίνας, αναστάτωσαν τα υπνοδωμάτια, άδειασαν ντουλάπες, αναποδογύρισαν συρτάρια και τελικά εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο της οικογένειας, όπως περιέγραψε στο Cretalive άτομο του οικείου περιβάλλοντος.

Όπως υποστηρίζεται, το χρηματοκιβώτιο ήταν κρυμμένο σε σημείο που μόνο το ζευγάρι του σπιτιού γνώριζε ενώ τα κλειδιά ήταν τοποθετημένα σε άλλο σημείο για λόγους ασφαλείας. Με βάση τα όσα καταγγέλλονται, οι δράστες κατάφεραν να φθάσουν στην …πηγή. Βρήκαν το χρηματοκιβώτιο, βρήκαν τα κλειδιά και τελικά σαν κύριοι το άνοιξαν και απέσπασαν ένα ποσό της τάξεως περίπου των 25.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν, προέρχονται από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν. Για την «χρυσή» κλοπή έχει ήδη ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και αύριο αναμένεται να γίνει εξερεύνηση του χώρου, εντός και εκτός οικίας, από κλιμάκιο της σήμανσης για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Οι ιδιοκτήτες έδωσαν μία πρώτη κατάθεση ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα χρειαστεί να ληφθούν και άλλες καταθέσεις. Παράλληλα θα αναζητηθούν κάμερες από τα πλησιέστερα σημεία. Οι δράστες εκτιμάται ότι διέφυγαν μέσα από τα χωράφια. Αυτές τις ημέρες και ειδικά σήμερα υπήρχε αυξημένη κίνηση στην ύπαιθρο λόγω ελαιοκομιδής και μάλιστα κάποιοι μάζευαν ελιές κοντά στο σημείο της διάρρηξης. Μπορεί κάποιος εργάτης να είδε κάτι ασυνήθιστο, να αντιλήφθηκε κάτι ύποπτο.Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η μονοκατοικία δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας αν και τις τελευταίες ημέρες η οικογένεια σκεφτόταν να προχωρήσει στην εγκατάσταση τους. Σε κοντινή απόσταση διαμένουν άλλα μέλη της οικογένειας που όμως δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό πλην του έντονου γαυγίσματος των σκυλιών τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ