Πολλαπλασιάστηκαν οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για Τουρισμό στην Ελούντα

Πολλαπλασιάστηκαν οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για Τουρισμό στην Ελούντα

Νέα στοιχεία για την τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ελούντας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για διαμονή στην περιοχή της Ελούντας.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Ελούντα [Επικαιροποιημένα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021]:

Για τον Σεπτέμβριο του 2021, ο υψηλός βαθμός διαδικτυακών αναζητήσεων της καλοκαιρινής περιόδου αρχίζει να μειώνεται σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στον προορισμό της Ελούντας, με το Ηνωμένο Βασίλειο να διατηρεί το μερίδιο αγοράς του, παρά το γεγονός πως οι αναζητήσεις από Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Αυστρία παρουσίασαν σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή περίοδοτου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, παρατηρήθηκε πολύ σημαντική αύξηση κατά 55% από την Αυστρία, 177% από το Βέλγιο, 58% από τη Γαλλία, 52% από τη Γερμανία, 93% από την Ολλανδία, 30% από την Ελβετία, 34% από τις ΗΠΑ και 177% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ελούντα

Συνολικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση 19%  στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων, με εξαίρεση την Γερμανία και την Ελβετία που είχαν μικρές αυξήσεις. Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 2% από τη Γερμανία, 2% από την Ελβετία και μείωση των αναζητήσεων κατά 31% από την Αυστρία, 27% από το Βέλγιο, 36% από τη Γαλλία, 24% από την Ολλανδία, 21% από τις ΗΠΑ, 13% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για το 2021, το μεγαλύτερο μερίδιο του όγκου αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα, ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες σε αναζητήσεις, κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι υπόλοιπες χώρες αύξησαν το ενδιαφέρον τους συγκριτικά με το 2020 και συγκεκριμένα η Γερμανία είναι στην δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν η Γαλλία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ για το 2021.  

Για τον Σεπτέμβριο οι περισσότερες χώρες αρχίζουν να μειώνουν τις αναζητήσεις εκτός από τη Γερμανία και την Ελβετία που παρουσίασαν η καθεμία μια μικρή αύξηση.

Ελούντα

Ελούντα

Ελούντα

Σχετικά με την έρευνα: 

 

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 436 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Ελούντα. Τα δεδομένα ενημερώνονται μηνιαία.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ελούντας: analytics.tourix.gr/elounda


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ