"Πόσοι πρέπει να καούν ακόμα για να καταλάβουμε ότι οι Μέλαμπες είναι μια άγρια περιοχή"
Κραυγή απόγνωσης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.
Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια βγαίνουν με δυσκολία από τα χείλη των ανθρώπων... Μία τέτοια στιγμή συνομιλήσαμε φευγαλέα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, ο οποίος προσπαθούσε να συγκρατήσει την οργή του για όσα εκτυλίχτηκαν στις Μέλαμπες.
"Αυτό που συνέβη δεν έχει γίνει ξανά, πυρκαγιά με τέτοια έκταση και ταχύτητα", αναφέρει. Τονίζει πως είναι κρίσιμο όλοι οι φορείς να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα περιστατικά, ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Η περιοχή, όπως περιγράφει, είναι άγρια, επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες που ίσως δε συναντά κανείς αλλού και έτσι κάποιοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κάθε φορά για την αποτροπή τραγικών γεγονότων, όπως αυτών που σημειώθηκαν την Πέμπτη 29 Ιουλίου.
Η φωτιά έφτασε στα σπίτια, τις αυλές των ανθρώπων που πάλευαν για να σώσουν ζωές και περιουσίες.
Ο κ. Τσουρδαλάκης αναφέρει χαρακτηριστικά "πόσοι άνθρωποι πρέπει να καούν για να καταλάβουμε τον κίνδυνο; Η φωτιά δε σβήνει με τέτοιο αέρα..."
- Μορόνι: Ο συντονισμός των δυνάμεων περιόρισε την επέκταση της φωτιάς
- Κύμα συλλυπητηρίων για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στο Ρέθυμνο
- Πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο: Ντοκουμέντο από το σημείο που βρέθηκαν νεκροί οι δύο πυροσβέστες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)




