Πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Δομέτιο της Κύπρου τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού "Σκεπτόμενος" που δώρισε ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Newsroom
Newsroom

Το γλυπτό που ταξίδεψε από τον Άγιο Νικόλαο, τοποθετήθηκε σ΄ ένα ιδιαίτερα συμβολικό σημείο κοντά στην πράσινη γραμμή

Το βράδυ της Παρασκευής 8/12, πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αγίου Δομετίου Κύπρου, τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού “Σκεπτόμενος” που δώρισε ο Δήμος Αγίου Νικολάου στον αδελφό δήμο με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων αδελφοποίησης.  

Το γλυπτό που ταξίδεψε από τον Άγιο Νικόλαο, τοποθετήθηκε σ΄ ένα ιδιαίτερα συμβολικό σημείο κοντά στην πράσινη γραμμή (οδός Δημοκρατίας 10) που οριοθετεί τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου από τα κατεχόμενα και απέναντι από το πάρκο Μνήμης των αγνοουμένων του μαρτυρικού νησιού. 

Στην τελετή που έγινε σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου – Αγίου Δομετίου κ.κ. Αντώνης Ζερβός, Κων/νος Πέτρου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κων/νος Γεωρκατζής ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Αγίου Δομετίου, η αντιπροσωπεία του δήμου Αγίου Νικολάου, οι γλύπτες Παντελής και Χαράλαμπος Σωτηριάδης και αρκετός κόσμος.

Προηγήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση από την χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου.

Κύπρος Δήμος Αγίου Δομετίου Άγιος Νικόλαος Αντώνης Ζερβός

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός μεταξύ άλλων ανέφερε : “ Θεωρώ ότι το γλυπτό αυτό θ΄ αποτελέσει στο εξής, ένα επίκαιρο σημείο υπενθύμισης για τους Κυπρίους και εν προκειμένω την προσφυγιά που ζουν μέσα στην ίδια τους τη χώρα , αλλά και για τους απανταχού μεγάλους του κόσμου την υποχρέωση τους ν΄ αντιμετωπίσουν το δίκαιο και ειλικρινές αίτημα για την επίλυση του προβλήματος κατοχής”.

Κύπρος Δήμος Αγίου Δομετίου Άγιος Νικόλαος Αντώνης Ζερβός

Κύπρος Δήμος Αγίου Δομετίου Άγιος Νικόλαος Αντώνης Ζερβός

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ