Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου «Κωνσταντίνος Μυλωνάκης» στα Χαιρεθιανά Κισσάμου

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, το Σάββατο 02-10-2021, στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Χαιρεθιανών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια-ονοματοδοσία του νέου πολιτιστικού κέντρου που πλέον φέρει το όνομα «Κωνσταντίνος Μυλωνάκης». Το παλιό σχολείο ανακατασκευάστηκε  χάρις στο όραμα,  το πάθος, την δουλειά και την συνεισφορά τόσο από τον Δήμο Κισσάμου, όσο και από πολλούς κατοίκους αλλά κυρίως χάρις στην καθοριστική δωρεά της οικογένειας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μυλωνάκη το όνομα του οποίου έδωσαν οι Χαιρεθιανοί στο νέο αυτό πολιτιστικό κέντρο του χωριού τους.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, ιερείς και πλήθος κόσμου.

χαιρεθιανά

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης , ο πρόεδρος της κοινότητας Χαιρεθιανών κ. Γιώργος Θεοδωρογλάκης, και η σύζυγος του εκλιπόντος κ. Νέλλη Μυλωνάκη. Η αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Νεκταρία Λαϊνάκη μίλησε  για τα σχολικά κτίρια και τις προδιαγραφές τους στο πέρασμα των χρόνων, ενώ ο πρώην δήμαρχος κ. Αντώνης Σχετάκης ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε ένα συναισθηματικό ταξίδι στο παρελθόν προτείνοντας και κάποιες πιθανές χρήσεις του πολιτιστικού αυτού κέντρου  στο μέλλον.

Χαιρετισμό  απηύθυνε η τελευταία  δασκάλα του σχολείου κ. Καστανοπουλάκη Χρυσούλα, την οποία καλωσόρισαν τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Χαιρεθιανών μαζί με τους τελευταίους μαθητές της που φοίτησαν στο εν λόγω σχολείο, ενώ την εκδήλωση έκλεισαν ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Χαιρεθιανών κ. Μιχάλης Θεοδωρογλάκης και η κ. Ανδρονίκη Γεωργουδάκη, οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτού του έργου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ του Δήμου Κισσάμου κ. Άλκηστη Ξηρουχάκη, μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου  Κισσάμου «Ειρηναίος Γαλανάκης» πλαισίωσαν την βραδιά ενώ την ηχητική και μουσική κάλυψη της βραδιάς επιμελήθηκε ο κ. Μυλωνάκης Γιάννης.

χαιρεθιανά

χαιρεθιανά

*Φωτογραφίες: Γιώργος Γεωργιλάκης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ