Πραγματοποιήθηκε το 52ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Πραγματοποιήθηκε το 52ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης

Σε μια μοναδική μορφή συνεργασίας  το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης από κοινού διοργάνωσαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο το 52ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (UPEC 2017), κατά το διάστημα  28 έως 31 Αυγούστου 2017 (www.upec2017.com).

Το UPEC είναι ένα εδραιωμένο διεθνές συνέδριο το οποίο παρέχει ένα σημαντικό φόρουμ για επιστήμονες, νέους ερευνητές, διδακτορικούς και μηχανικούς σε όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν, να αναθεωρήσουν και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το UPEC πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, 21 χρόνια μετά την πρώτη.

Δεδομένων των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας και ο τομέας της ενέργειας γενικά, το συνέδριο αυτό αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την αντιμετώπιση ορισμένων από αυτές τις προκλήσεις. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα δικτύωσης και συναντήσεως εμπειρογνωμόνων σε αυτούς τους τομείς.
Η παρουσία αλλά  και οι εισηγήσεις τόσο του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε., θυγατρική της ΔΕΗ) Καθ.  Ν. Χατζηαργυρίου όσο και του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου Καθ. Ανδρέα Πουλλικκά, υπογράμμισαν με τον πιο έντονο τρόπο την σημασία του συνεδρίου αυτού για τον ρόλο της Κρήτης  σε θέματα Εθνικής και διασυνοριακής ενεργειακής διασύνδεσης.   
                    
Σημαντικές εισηγήσεις παρουσιάστηκαν ακόμη από τους  Dr. Augusto Mandelli, Business Strategy Consultant, EMEIA, National Instruments Corp. Italy,  ο Δρ. Εμμ. Θαλασσινάκης , Βοηθός Δ/ντης  Διαχείρισης Νησιών ΔΕΔΔΗΕ, την  εισήγηση του οποίου παρουσίασαν οι συνεργάτες του Α. Τσικαλάκης και Κ. Σιδεράκης, αλλά από τον Dr. A. Marinopoulo, DG Joint Research Centre (JRC), Directorate C – Energy, Transport and Climate, Unit C.03 – Energy Security, Distribution and Markets,Ολλανδίας.

Παρουσιάσεις στο τομέα της ενέργειας δόθηκαν από ένα μεγάλο αριθμό επιστημόνων από 35 χώρες από όλο τον πλανήτη με περίπου 200 ειδικές εισηγήσεις, υποδηλώνοντας το πολύ υψηλό επίπεδο επιστημονικής δραστηριότητας στους τομείς της έρευνας  και τη ζωτικότητα και τη δύναμη της κοινότητάς αυτής. ΟΙ εργασίες παρουσιάζονται προφορικά με 30 τεχνικές συνεδρίες, σε πέντε παράλληλες συνεδριάσεις.

Χαιρετισμούς στην εναρκτήρια συνεδρίαση απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Καθ. Ευάγγελος Καπετανάκης και εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος τομέα Τουρισμού Κος Gian Andrea Paolo Garancini ο οποίος και υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου όλους τους συνέδρους στο Δημαρχιακό μέγαρο την Τρίτη το βράδυ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ