"Πράσινο φως" για το δάνειο στον Δήμο Ηρακλείου: Συνεχίζουμε όσα προγραμματίσαμε

Newsroom
Newsroom

Την ερχόμενη Τρίτη συγκαλείται η Δημοτική Επιτροπή

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το δάνειο προς τον Δήμο Ηρακλείου, ύψους 26.987.420,40 ευρώ, όπως ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών, Δημήτρης Σταμάτης, όπως έγραψε το πρωί το Cretalive.

Το πολυσυζητημένο δάνειο που αποτελεί την καύσιμη ύλη για να κινηθεί ο δήμος εγκρίθηκε κι έτσι "λύνονται" τα χέρια της Οικονομικής Υπηρεσίας να συντάξει τον προϋπολογισμό.

O κ. Καλοκαιρινός έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη, δηλαδή άμεσα, συγκαλείται η Δημοτική Επιτροπή ώστε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση του στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ταμείου για την υποστήριξη, συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Αγριμανάκη, την Γενική Γραμματέα Μαρία Σκραφνάκη, τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας όπως και των άλλων Υπηρεσιών του Δήμου που συνέβαλαν στην επιτυχία και σε δήλωσή του τόνισε:

«Χθες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε την χορήγηση δανείου στον Δήμο Ηρακλείου όπως είχαμε ζητήσει με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Κατόπιν αυτού και έχοντας λάβει την απαιτούμενη επίσημη ενημέρωση σήμερα προχωρούμε στην σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής άμεσα, την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου η Δημοτική Επιτροπή να εισηγηθεί πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο την αποδοχή των όρων του δανείου. Και με αυτό πλέον το δεδομένο, θα έχουμε ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προχωράμε χωρίς καμία καθυστέρηση με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς, το έχουμε κάνει σε όλο αυτό το διάστημα. Έτσι το αργότερο τις πρώτες μέρες του Απριλίου ο Δήμος να έχει ένα εγκεκριμένο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Δεν υπάρχει κανένα πισωγύρισμα σε όσα έχουμε σχεδιάσει. Ο σχεδιασμός μας πραγματοποιείται και προχωράμε μπροστά».

 

 

Δείτε επίσης:

Εγκρίθηκε το δάνειο του Δήμου Ηρακλείου - ανοίγει ο δρόμος για τον προϋπολογισμό!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ