Προβολή ντοκιμαντέρ για τη Γάζα στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Το ντοκιμαντέρ της Abby Martin με τίτλο «Οι αγώνες στη Γάζα για ελευθερία», παραγωγής 2021 πρόκειται να προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων και στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Η γενοκτονία των Παλαιστινίων συνεχίζεται και το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ ετοιμάζεται να επέμβει με χερσαίες δυνάμεις  στη Ράφα, όπου είχε εκδιώξει  πάνω από 1.000.000 Παλαιστίνιους, υποτίθεται για να  είναι «ασφαλείς»
Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των κομμάτων του συστήματος εμπλέκει  τη χώρα στα φονικά σχέδια των Ισραήλ-ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.
Η «σωστή πλευρά» της ιστορίας  που  συμμετέχει η αστική τάξη της χώρας, η εμπλοκή δηλαδή  στα σχέδια και πολέμους των ιμπεριαλιστών   είναι βαμμένη με το αίμα των λαών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Ουκρανία, μέχρι  τη Γάζα.  Η χώρα έχει μετατραπεί  σε  προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ ΝΑΤΟ, σε μια απέραντη βάση εξόρμησης των φονικών τους όπλων. Η αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά θάλασσα είτε με τις ΗΠΑ είτε με την Ε.Ε αποτελεί άμεση συμμέτοχη στους πολέμους των ιμπεριαλιστών και φέρνει νέους κινδύνους για το λαός μας.
 Επιτακτική είναι η  ανάγκη να δυναμώσει  το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον τόπο μας και  να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας  στον πόλεμο. Αυτή είναι και η πραγματική αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης  που παλεύει για  λεύτερη πατρίδα".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ