Προειδοποιεί για τους ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Προειδοποιεί για τους ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ

To Kεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε την Κυριακή 16-05-2021 για αύριο Δευτέρα 17-05-2021:

Κυκλάδες,Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί Ξ με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε 5 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κέλσιου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
•Ορμουντα επαγγελματικά αλιευτικά –πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
•Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ