ΚΡΗΤΗ
Προφασίστηκαν ότι το ΙΧ τους είχε βλάβη και προσπάθησαν να ληστέψουν 62χρονο
Οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν
Πόνταραν στην καλοσύνη και τη διάθεση προσφοράς ενός 62χρονου και προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Ο λόγος για δύο νεαρούς, ηλικίας 22 και 29 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Β' Α.Τ. Ηρακλείου.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν οι δύο νεαροί σταμάτησαν - σύμφωνα με πληροφορίες - τον 62χρονο οδηγό στον δρόμο ζητώντας του συνδρομή επειδή όπως ισχυρίστηκαν το αυτοκίνητό τους είχε μηχανική βλάβη. Μόλις ο 62χρονος κατέβηκε για να βοηθήσει όπως πίστευε οι νεαροί με απειλές και τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησαν να αρπάξουν 200 ευρώ που είχε πάνω του. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Οι δύο άνδρες αναζητήθηκαν από τις αρχές, ταυτοποιήθηκαν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:
«Συνελήφθησαν χθες (03.02.2026) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 22 και 29 ετών κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας σε βάρος 62χρονου επίσης ημεδαπού.
Ειδικότερα, προχθές (02.02.2026) οι δύο ημεδαποί επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσέγγισαν τον 62χρονο ο οποίος επέβαινε επίσης σε όχημα και με τη χρήση σωματικής βίας και απειλών επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.
Από διενεργουμένη προανάκριση του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου ταυτοποιήθηκαν οι δύο ημεδαποί οι οποίοι αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσω τέλεσης αξιόποινης πράξης.
Η προανάκριση ενεργείται από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
