Προγράμματα Μετεκπαίδευσης Τουρισμού και στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Mετά από πρόταση του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη ξεκινά την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων των τουριστικών κλάδων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023.

Οι αιτήσεις αφορούν 48 τμήματα σε 18 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά, σε 6 διαφορετικές ειδικότητες: Υπηρεσία Υποδοχής, Επισιτισμός, Μαγειρική τέχνη, Ζαχαροπλαστική τέχνη, Οροφοκομία και Στέλεχος Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας, η οποία μάλιστα παρέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης.

Τα τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Τα προγράμματα είναι δωρεάν και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες και περιλαμβάνει έναν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων, καθώς και σειρά εργαστηρίων. Για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, οι σπουδαστές δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και όλα τα εργασιακά προνόμια που απορρέουν από αυτήν.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ