Προς άνοιγμα βαίνουν σχολεία της Κρήτης, παρά την κυβερνητική «οδηγία»

Προς άνοιγμα βαίνουν σχολεία της Κρήτης, παρά την κυβερνητική «οδηγία»

Επί ποδός οι δημοτικές αρχές λαμβάνουν αποφάσεις

Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε χθες, κυρίως σε Ρέθυμνο και Χανιά, με αφορμή το αν τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ή όχι. Αφού είχαν ληφθεί αποφάσεις για επαναλειτουργία των σχολείων σε κάποιους Δήμους, τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ανέτρεψε τα δεδομένα με απόφαση που προέβλεπε 48ωρο λουκέτο ως και αύριο, Παρασκευή.

Είδαμε Δήμους, όπως του Ρεθύμνου, να ανακοινώνουν αργά το βράδυ ότι σήμερα τα σχολεία θα κάνουν τηλεκπαίδευση και αύριο το μάθημα θα γίνει δια ζώσης ενώ σήμερα λειτούργησαν σχολεία σε πολλές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Πάντως, Δήμοι στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου αναμένεται να αποφασίσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν αύριο. Η αρχή έγινε με τον Δήμο Μαλεβιζίου. 

Δήμος Μαλεβιζίου - Κανονικά η λειτουργία των σχολείων - Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες σε Κρουσώνα και Μάραθος

Κανονικά θα λειτουργήσουν στο Δήμο Μαλεβιζίου την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου.

Στη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και στη Τοπική Κοινότητα Μαράθου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κρουσώνα θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα.

Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί, η ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνηση τους, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Που παρατείνει την αναστολή ο Δήμος Χανίων

Στο Δήμο Χανίων με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Κεραμειών του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παράταση στη διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, και για αύριο Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών (παγετός) που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή, για την προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών.

Όλες οι υπόλοιπες μονάδες Α’/θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι όλοι οι παιδικοί και βρεφικοί-νηπιακοί σταθμοί, καθώς και τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας-ΚΔΑΠ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει.

 

Δείτε επίσης:

Τι ισχύει σήμερα στην Κρήτη για σχολεία, τηλεργασία, δικαστήρια και καταστήματα

Τηλεκπαίδευση την Πέμπτη, δια ζώσης την Παρασκευή για τα σχολεία του Ρεθύμνου
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ