Προσλήφθηκαν και παραιτήθηκαν στο "παρά πέντε" σχολικές καθαρίστριες

"Θα αναπληρωθούν άμεσα τα κενά για να μην δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στα σχολεία" σχολιάζει στο Cretalive o αντιδήμαρχος, Αντώνης Περυσινάκης

Για έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να βρίσκονται οι σχολικές καθαρίστριες στις θέσεις τους, την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και ξεκινά επίσημα η σχολική χρονιά έκανε λόγο, μιλώντας στην κάμερα του Cretalive o αντιδήμαρχος ΚΕΠ, ΚΕΣΑΝ, φύλαξης και καθαριότητας σχολικών μονάδων του Αντώνης Περυσινάκης.

"Η υπηρεσία μας μπόρεσε να ανταποκριθεί έγκαιρα παρά το γεγονός ότι φέτος υπήρχαν διαφοροποιημένες εντολές από το Υπουργείο Εσωτερικών" ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος και συνέχισε λέγοντας πως "άλλαξε εντελώς η διαδικασία πρόσληψης και το ΥΠΕΣ επιδοτεί μόνο ένα ορισμένο αριθμό εργατοωρών ". Μάλιστα όπως σημείωσε ο κ. Περυσινάκης με το νέο σύστημα "επιβαρύνεται ο Δήμος με το υπόλοιπο των ωρών που χρειάζονται για να καθαριστούν στα σχολεία" με το ποσό αυτό να φτάνει περίπου τις 736.000 ευρώ.

O κ. Περυσινάκης, συνέχισε πρόσθεσε πως φέτος αυξήθηκε ο αριθμών των καθαριστριών σε 160 από τις 142 συνολικά που είχαν απασχοληθεί την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο αναφέρθηκε και σε κάποια μικροπροβλήματα που έχουν ανακύψει την τελευταία στιγμή με κάποιες παραιτήσεις.

"Ευτυχώς δεν είναι μεγάλος αυτός ο αριθμός και έτσι από βδομάδα θα μπορέσουμε να καλέσουμε νέες καθαρίστριες για να αναπληρωθούν αυτά τα κενά για να μην δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στα σχολεία" είπε και κατέληξε "Θέλω να πιστεύω όλα θα λειτουργούν ικανοποιητικά, ώστε οι μικροί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να απολαμβάνουν τις καλύτερες συνθήκες για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς".

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ