Πρώτο βραβείο για τους «Ταπερίστες» του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Για τη δημιουργία του πιο υγιεινού και αξιοζήλευτου δεκατιανού, με ανάδειξη των κρητικών προϊόντων…

To 10o ΓΕΛ Ηρακλείου από το σχολ. έτος 2021-2022 και για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης “Ταπερίστας”, που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας και στόχο έχει την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και συγκεκριμένα τις σωστές επιλογές για το σχολικό γεύμα των μαθητών (δεκατιανό). 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου:

"Στο πλαίσιο λοιπόν του παραπάνω προγράμματος στις 15-4-2024 το σχολείο  συμμετείχε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΚΠΕ Αρναίας σχετικά με το πιο υγιεινό  και αξιοζήλευτο σχολικό δεκατιανό. Η ομάδα «Ταπερίστας» του σχολείου παρασκεύασε  ζωντανά σε διαδικτυακή εκδήλωση (με WebEx) ένα κρητικό... cheesecake, στο οποίο φρόντισε να συμπεριλάβει υγιεινά, μη επεξεργασμένα και τοπικά προϊόντα (κρίθινο  παξιμάδι, γιαούρτι, ανθότυρο, μέλι, γλυκό κουταλιού σταφύλι και μπανάνες Άρβης) που  να καλύπτουν συγχρόνως τις διατροφικές ανάγκες των εφήβων. 

Από την ψηφοφορία που ακολούθησε οι «Ταπερίστες» του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου  βραβεύτηκαν κι έλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ των σχολείων της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης που συμμετείχαν πανελλαδικά στον διαγωνισμό και είναι μέλη του εθνικού  δικτύου. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε εκδήλωση στο προαύλιο του σχολείου για την «Ημέρα του  δεκατιανού» με τη συμμετοχή όλων, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να φέρουν σπιτικό υγιεινό δεκατιανό και πήραν μέρος σε κλήρωση, για να κερδίσουν πλούσια δώρα που μας 

εξασφάλισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κος Κανακαράκης από τα  Σούπερ Μάρκετ «Κρητικός». 

Παράλληλα ομάδες μαθητών από τη Β’ τάξη, συμμετέχοντας σε βιωματικά εργαστήρια,  παρασκεύασαν στο προαύλιο του σχολείου κάποιες συνταγές με υγιεινά σνακ, όπως το  κρητικό cheesecake (το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε στον πανελλαδικό διαγωνισμό),  γιαούρτι με μέλι και καρύδια, γλυκό κουταλιού σταφύλι με ξηρούς καρπούς,  φρουτοσαλάτα, κρητικό ντάκο με ντομάτα και φέτα, σπιτική λεμονάδα και τσάι του  βουνού (μαλοτήρα). Στη συνέχεια τα προσέφεραν σε μπουφέ στους συμμαθητές τους,  δίνοντάς τους ιδέες για υγιεινά σνακ στο σχολείο, που να αξιοποιούν τα τοπικά προϊόντα  και να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες.  

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ζήλο  στις παραπάνω βιωματικές δράσεις και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως επίσης στον  Σύλλογο Διδασκόντων, αλλά και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που στέκεται  πάντα αρωγός σε όλες τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται  στο σχολείο.  

 "



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ