Πρώτο το Ρέθυμνο στη μαθητική διαρροή στα αγόρια
Το γεγονός αυτό αφορά κυρίως ορεινές περιοχές του Μυλοποτάμου ή απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα
Η μαθητική διαρροή στο Ρέθυμνο, μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι έχει εξαλειφθεί, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει.
Έχει μειωθεί , αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιοχές είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο και αφορά κυρίως τα αγόρια. Όπως επεσήμανε στη διάρκεια σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια για το θέμα της αναμοριοδότησης, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Μαρκαντές, ο νομός είναι πρώτος σε ποσοστό σε επίπεδο χώρας στη μαθητική διαρροή στα αγόρια.
Το γεγονός αυτό αφορά κυρίως ορεινές περιοχές του Μυλοποτάμου ή απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα και οφείλει να προβληματίσει την τοπική κοινωνία.
Είναι αδιανόητο σήμερα τα παιδιά να σταματούν το σχολείο για οποιοδήποτε λόγο. Λόγος μπορεί να είναι η απόσταση του σπιτιού από το κοντινότερο σχολείο, η ελλιπής στελέχωσή του, η μεγάλη αναμονή για να έρθουν όλες οι ειδικότητες κ.ά.
Επομένως, εκτός από τα ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει και το υπουργείο να αντιληφθεί ότι με τη μοριοδότηση και τον ορισμό ως δυσπρόσιτων κάποιων σχολειών της περιφέρειας στηρίζει τα παιδιά των περιοχών αυτών, δίνει κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να τα προτιμήσουν και να τα στελεχώσουν νωρίς, στην έναρξη της χρονιάς, κρατάει τα σχολεία ανοιχτά.
- Έρχεται το τουρνουά μπάσκετ Chania Big 3
- Ημερίδα απολογισμού Κέντρου Κοινότητας και παρουσίαση κοινωνικών προγραμμάτων Δήμου Πλατανιά
- Διδάγματα από την εξωτερική πολιτική του Ελ. Βενιζέλου