Πρωτοβουλίες της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου

Πρωτοβουλίες της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου

Σειρά συζητήσεων δράσεων και περιοδείες της ΚΝΕ

Πολύμορφες πρωτοβουλίες με αφορμή τα 80 χρόνια απο την 28η Οκτωβρίου του 1940 θα πραγματοποιήσουν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κρήτη σε όλους τους νομούς του Νησιού.

Με σύνθημα “Μελετάμε την ιστορία μας! Εμπνεόμαστε-διδασκόμαστε-συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!” όλη την βδομάδα θα οργανωθούν μια σειρά δράσεις, συζητήσεις, περιοδείες της ΚΝΕ σε χώρους εκπαίδευσης, δουλειάς αλλά και σε στέκια που συχνάζουν οι νέοι.

Αυτή η δραστηριότητα περιλαμβάνει και μια σειρά εκδηλώσεις που οργανώνονται κατα τόπους:

Την Τετάρτη 28/10, στην Ιεράπετρα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:00, η Οργάνωση της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “28η Οκτωβρίου 1940 – 80 χρόνια μετά... Η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, πολέμους, φασισμό συνεχίζεται!”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με αφορμή τα 80 χρόνια απο την 28η Οκτωβρίου 1940 “Όταν η ιστορία γίνεται δύναμη!”
  • Ομιλία απο το Βάγια Βάγια, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Μουσικό Αφιέρωμα στο αντιφασιστικό και αντιστασιακό τραγούδι απο τον Νικόλα Εβαντινό 

 

Την Πέμπτη 29/10, στο Ρέθυμνο, στο “Μικρό Καφέ”, στις 19:30 η ΤΟ Ρεθύμνου διοργανώνει προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με αφορμή τα 80 χρόνια απο την 28η Οκτωβρίου 1940 “Όταν η ιστορία γίνεται δύναμη!”

 

Το Σάββατο 31/10, στο Ηράκλειο οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδρομή στο Αρκαλοχώρι τόπο που μεγάλωσε ο Ναπολέων Σουκατζίδης, ένας απο τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριαννή την πρωτομαγιά του 1944, στέλεχος του ΚΚΕ. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη και ελεύθερος χρόνος στο πανέμορφο χωριό Αρχάνες 
  • Επίσκεψη στον ανδριάνδα που έχει στηθεί στο χωριό προς τιμή του Ναπολέων Σουκατζίδη. Παρουσίαση της ζωής του, συζήτηση για την ηρωική στάση των κομμουνιστών.
  • Συζήτηση για τα συμπεράσματα απο την περίοδο εκείνη, το χαρακτήρα του Β Παγκοσμίου Πολέμου και την στάση των Κουμμουνιστών, την πάλη ενάντια στο Φασισμό
  • Φαγητό και επιστροφή.

Δηλώσεις συμμετοχής στις οργανώσεις της ΚΝΕ – Αναχώρηση απο το Ηράκλειο: Άγαλμα Βενιζέλου στις 9:30

Το Κυριακή 1/11, στο Χανιά οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδρομή-επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Θερίσου. Στο χώρο του φιλοξενούνται όπλα και κειμήλια αγωνιστών, το τυπογραφείο και η γραφομηχανή της Εθνικής Αντίστασης, πάρα πολλά πολεμικά αντικείμενα της κατοχικής περιόδου (κράνη, ξιφολόγχες, κάλυκες, σφαίρες, χειροβομβίδες κλπ.), το αρχείο της Γερμανικής Γκεστάμπο στα Χανιά, πρωτότυπο αντιστασιακό υλικό, χάρτες με τις κυριότερες μάχες που δόθηκαν στην Κρήτη την περίοδο της Γερμανικής κατοχής και πολλές φωτογραφίες πρωτεργατών - αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  • Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο από το Σπύρο Αγριμάκη, μέλος του ΤΓ Χανίων του ΚΚΕ
  • Φαγητό και επιστροφή

Δηλώσεις συμμετοχής στις οργανώσεις της ΚΝΕ

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με εκδόσεις σχετικές με την περίοδο αλλά και την νέα έκδοση για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ