Ψεκασμοί Δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηρακλείου

Ψεκασμοί Δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηρακλείου

Στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας, Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών και στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων 

θα ξεκινήσει ο τέταρτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

Tο Σάββατο 22-8-2020 στον Άγιο Βασίλειο, Κουνάβοι, Καλλονή, Καταλαγάρι και Χουδέτσι. την Κυριακή 23-8-2020 στις Κάτω Αρχάνες. 

Επίσης, σε ότι αφορά το Δήμο Ηρακλείου, θα ξεκινήσει ο τέταρτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Κυριακή 23-8-2020 στις Βασιλειές και την Δευτέρα 24-8-2020 Καλλιθέα και Σκαλάνι.

Στο Δήμο Χερσονήσου θα ξεκινήσει ο τέταρτος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Κυριακή 23-8-2020 στα Μάλια, Χερσόνησο, Σταλίδα, Γούβες, Κ. Χάνι -Γούρνες, Ελιά, Άνω και Κάτω Βάθεια, Ανώπολη, Γωνιές.

Τέλος, στο Δήμο Μαλεβιζίου, θα ξεκινήσει ο τέταρτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Δευτέρα 24-8-2020 στο Μάραθος και την Τρίτη 25-8-2020 στη Ρογδιά.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ