Ψηφιακό άλμπουμ από τον Σύλλογο "Ευ Ζω με τον καρκίνο"

Μια διαδικτυακή προσπάθεια του Συλλόγου για να συγκεντρώσει πόρους με τους οποίους στηρίζει ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές στην ζωή μας, ενώ μεγάλωσε και τις ανάγκες. 

Ο Σύλλογος "Ευ Ζω με τον καρκίνο" στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει πόρους για να στηρίξει ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους διοργάνωσε κάθε χρόνο  αγώνα δρόμου για τη γυναίκα, ένα παζάρι στο κέντρο του Ηρακλείου και μια συναυλία το καλοκαίρι. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν φέτος, εξαιτίας της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό προχωρά στην δημιουργία ενός "Ψηφιακού άλμπουμ στήριξης". 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
"Αυτό που ζητάμε από γυναίκες και άνδρες είναι να μας στείλουν μια φωτογραφία τους που θα έχουν πάνω τους κάτι ροζ, χρώμα που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού. Στη συνέχεια να μας στείλουν τη φωτογραφία τους ώστε να μπει στο ψηφιακό μας άλμπουμ και να μας καταθέσουν 5 ευρώ, συνδρομή που θα έδιναν για τον αγώνα δρόμου των γυναικών".
 
Λίγα λόγια για τον Σύλλογο

"Ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια. Ο σύλλογος στηρίζει καρκινοπαθείς που έχουν βεβαίωση απορίας από την υπηρεσία πρόνοιας του Νοσοκομείου, που σημαίνει ότι αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τα βασικά, όπως ενοίκιο, τρόφιμα, λογαριασμούς κλπ. Πληρώνει εισιτήρια για την Αθήνα για όποιον πρέπει να κάνει εκεί εξετάσεις ή θεραπεία, φτιάχνει περούκες τις οποίες δανείζει στους ασθενείς, λειτουργεί έναν πολυχώρο όπου -προ πανδημίας- συναντιόμασταν καθημερινά για τον καφέ και την ανταλλαγή εμπειριών και στήριξης.

Επίσης, ο σύλλογος συνεργάζεται με εθελοντές ψυχολόγους που κάνουν ατομικές και ομαδικές θεραπείες σε ασθενείς και οικογένειες (συναισθηματική διαχείριση, διαχείριση πένθους, ενδυνάμωση εθελοντών που πάνε στις αίθουσες χημειοθεραπειών για ψυχολογική συμπαράσταση και διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους ασθενείς, κλπ). Επιπλέον, ο σύλλογος δίνει 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για παροχή πόσιμου νερού από ψύκτες στα δυο δημόσια νοσοκομεία, στις πτέρυγες της χημειοθεραπείας, της ακτινοθεραπείας και της ογκολογικής κλινικής. Οι εθελοντές μας κατασκευάζουν μαξιλαράκια για πορτ και μάσκες για τους ασθενείς, ενώ κάνουν πλήθος άλλων δωρεών στα νοσοκομεία, σε συνεννόηση με τους διοικητές και τους διευθυντές των κλινικών".

ευ ζω

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ