Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων στον Ναύσταθμο Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Δηλώνει την αντίθεσή της στην αποστολή της φρεγάτας "Ύδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα

Το απόγευμα της Δευτέρας, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, μαζικών φορέων και  εργατικών σωματείων κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Ναύσταθμο Κρήτης. 

Στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων επισημαίνονται τα εξής:

"Με αυτό δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ - συνεπικουρούμενη από όλο το φάσμα του ευρωατλαντικού πολιτικού «μπλοκ» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» κ.ά.)- για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και την ανάληψη της διοίκησης των πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας.

Απέναντι σ΄ αυτούς τους «πολεμοκάπηλους» σχεδιασμούς τους, η Επιτροπή Ειρήνης, το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία  και μαζικοί φορείς των Χανίων δίνουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών κέντρων, κατά της εμπλοκής της χώρας μας και καλούμε τον λαό σε επαγρύπνηση.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή! Να παρθεί πίσω η επικίνδυνη απόφαση για την ανάληψη της διοίκησης της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και  όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές. Να μην σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων!"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ