"Πυρετός" εργασιών στο Πάρκο Γεωργιάδη

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
"Πυρετός" εργασιών στο Πάρκο Γεωργιάδη

Στη Λότζια περιμένουν την άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, καθώς υπολογίζουν πως “σύντομα, εντός Απριλίου θα δοθεί σε χρήση όλο το αρχικό τμήμα”

Του Αντώνη Παντινάκη

“Ανθίζει” εν μέσω της πανδημίας το Πάρκο Γεωργιάδη! Η πρόοδος των εργασιών, τηρουμένων των αντικειμενικών δυσκολιών της εποχής, κρίνεται “πολύ σημαντική” εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Στη Λότζια περιμένουν την άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, καθώς υπολογίζουν πως “σύντομα, εντός Απριλίου θα δοθεί σε χρήση όλο το αρχικό τμήμα”.

Μέσα από βίντεο... ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης ανέλαβε την ξενάγηση του κοινού στο εργοτάξιο.Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται γύρω από την Παιδική Χαρά. Πρόθεση της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων είναι να δοθεί σε χρήση όλο το τμήμα από την Χαριλάου Τρικούπη και την Δημοκρατίας, μέχρι την κεντρική είσοδο, απέναντι από τα σκαλάκια που οδηγούν στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως.

Τα δάπεδα κλείνουν περιμετρικά. “Θέλουμε να έχουμε μία επιφάνεια πολλών στρεμμάτων
χρηστική, αναβαθμισμένη και φυτεμένη. Ένα πολύτιμο πνεύμα πρασίνου και οξυγόνου, που τόσο πολύ μας έλειψε απ’ όταν ξεκινήσαμε αυτό το έργο”
σημειώνει ο κ. Αναστάσάκης, διαπιστώνοντας:

“Ευτυχώς η εικόνα, δικαιώνει τον κόπο της Υπηρεσίας μας, γιατί μιλάμε για έναν τελείως διαφορετικό χώρο, σε ο,τι αφορά την αίσθηση, ανανεωμένο, με πολύ πιο πλούσια φύτευση”.

Όπως θα παρατηρήσει, “το σταθεροποιημένο χώμα ταίριαξε πολύ με το φυσικό περιβάλλον. Έχει την ελαστικότητα που πρέπει. Είναι κατάλληλο για τζόκινγκ και ποδήλατο. Νομίζω ότι είναι ο,τι καλύτερο μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τους στενούς διαδρόμους του πάρκου μας”.

Πάρκο Γεωργιάδη

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στάθηκε και στα εσωτερικά παρτέρια: “Διαθέτουν πολλά φυτά πλέον, που είναι στην ανάπτυξή τους”.

Οι τομές συνεχίζονται και στο βόρειο κομμάτι, κι αφορούν: τις διαδρομές (οριοθετούνται), τα νέα κράσπεδα, το αρδευτικό δίκτυο και τη συμπλήρωση κηπευτικού χώματος, πριν τις φυτεύσεις.

“Τελευταία εργασία”, όπως θα πει ο κ. Αναστασάκης “θα είναι αυτή της διαμόρφωσης του αναψυκτηρίου και της πλατείας γύρω από αυτό, ώστε με την ολοκλήρωση ή και πριν την ολοκλήρωση του έργου, να μπορούμε να χαρούμε αυτό τον χώρο”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ