Σε εκκρεμότητα τα αιτήματα συνταξιούχων που είχαν παράλληλο χρόνο ασφάλισης

Η απάντηση Υπουργείου Εργασίας για συντάξεις με παράλληλο χρόνο ασφάλισης

"Καμία εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει στην εξέταση των αιτημάτων των συνταξιούχων που είχαν παράλληλο χρόνο ασφάλισης και που παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα". τονίζεται σε ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, "όπως διαφαίνεται από την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ερώτηση βουλευτών του κόμματος".

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Περισσότερες από 62.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, με συνυπολογισμό παράλληλου χρόνου ασφάλισης που παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα και το Υπουργείο Εργασίας, αντί να σπεύσει να επιλύσει το ζήτημα, επιμένει να κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, μετά την ψήφιση του νόμου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε την προσαύξηση της σύνταξης σε όσους είχαν παράλληλη ασφάλιση.

Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού, ξεκινάει σταδιακά η παραγωγική λειτουργία των μηχανογραφικών εφαρμογών και οι πρώτες καταβολές συντάξεων με παράλληλο χρόνο ασφάλισης ασφάλισης παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον, χωρίς να ορίζεται σαφές χρονοδιάγραμμα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ