Σε επιφυλακή για τις φωτιές: Ετοιμότητα και ελέγχους ζητά ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Σε επιφυλακή για τις φωτιές: Ετοιμότητα και ελέγχους ζητά ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Newsroom
Newsroom

Τί ζητά με εγκύκλιό του - Ανησυχία για "θερμό", από φωτιές, καλοκαίρι

Πλήρη ετοιμότητα των πάντων για την αποτροπή του κινδύνου δασικών και αγροτικών πυρκαγιών ζητά η εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εστάλη και στην Εισαγγελία Ηρακλείου και μέσω αυτής κοινοποιείται στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου, στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, στο Λιμενάρχη Ηρακλείου, στο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και στο Διευθυντή Δασών Ηρακλείου.

Η επίμαχη εγκύκλιος ζητά από τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες να εντείνουν τις ενέργειες και την προσοχή τους για τη διαπίστωση σχετικών παραβάσεων, ενώ παραγγέλνεται στους αρμόδιους πυροσβεστικούς υπαλλήλους να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και τις έρευνες τους και να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις και σε χώρους εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων.

Ακόμα δίνεται παραγγελία στις αρμόδιες δασικές Αρχές ώστε να μεριμνούν για τη συνεχή επιτήρηση των δασικών εκτάσεων και φύλαξη τους από κινδύνους πυρκαγιάς αλλά και παράνομων υλοτομιών, εκχερσώσεων και την προστασία της άγριας πανίδας.

 

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Φωτογραφία Eurokinissi 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ