Σε επιφυλακή οι Αρχές για την κακοκαιρία "Διομήδης" στην Κρήτη

Σε επιφυλακή οι Αρχές για την κακοκαιρία "Διομήδης" στην Κρήτη

Τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα,  όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα εξακολουθήσουν να εκδηλώνονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται από την κακοκαιρία "Διομήδης"  την Τρίτη και στην Κρήτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού. 

Τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα,  όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα εξακολουθήσουν να εκδηλώνονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μεγάλο μέρος της χώρας, με την Κρήτη να συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές που επηρεάζονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Για το λόγο αυτό, από νωρίς, ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί ήδη σε επιφυλακή, ενώ και σε επίπεδο νησιού η Πολιτική Προστασία τόσο σε Περιφέρεια όσο και σε Δήμους βρίσκεται σε ετοιμότητα με όλα τα μέσα και το προσωπικό, για να συνδράμει όπου χρειαστεί.

 

Live εικόνα από τον δορυφόρο

 

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

Ισχυρές καταιγίδες φέρνει την Τρίτη στην Κρήτη ο "Διομήδης" - Δείτε την πρόγνωση του Καιρού

 

 

Δείτε επίσης

Αξιόλογες βροχές ήδη, από την κακοκαιρία "Διομήδης

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα φέρνει στην Κρήτη ο «Διομήδης»

Έρχεται η κακοκαιρία Διομήδης : Πότε θα χτυπήσει την Κρήτη

Έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ