Σε ετοιμότητα δύο κλινικές του Νοσοκομείου για κρούσματα στα Χανιά

Σε ετοιμότητα δύο κλινικές του Νοσοκομείου για κρούσματα στα Χανιά

Χωρίς καταγεγραμμένο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού παραμένει ο νομός Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες για 5 περιπτώσεις που εξετάζονταν ως ύποπτες, το απόγευμα της Κυριακής οι εξετάσεις έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα.
Oι ασθενείς αυτοί, πήραν εξιτήριο από τις κλινικές που έχουν δεσμευτεί για τη φιλοξενία αυτών των συμβάντων χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα από τα μέσα της εβδομάδας δύο κλινικές του ιδρύματος (Πνευμολογική και Ορθοπεδική) στον 5ο όροφο έχουν μετονομαστεί σε Covid 19 ένα και Covid 19 δύο.

Όλα τα ύποπτα περιστατικά που έρχονται στο Νοσοκομείο ανεβαίνουν από το ασανσέρ που βρίσκεται στη νότια πλευρά και είναι αποκλειστικά για αυτό το λόγο, στις κλινικές όπου ο κάθε ασθενής φιλοξενείται μόνος του σε ένα θάλαμο. Συνολικά έχουν διατεθεί 22 δωμάτια και 70 κρεβάτια.

Με εξαίρεση το περιστατικό του Mαροκινού αξιωματικού που παραμένει άγνωστο αν κόλλησε τον ιό στα Χανιά αφού στη συνέχεια βρέθηκε και σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, δεν έχει αναφερθεί περιστατικό κορωνοιού στη Δυτική Κρήτη.
Αντίθετα, το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα βεβαιώθηκε στο Λασίθι και στην περιοχή του  Μακρύ Γιαλού.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους πως η τήρηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί παραμένει ο μοναδικός τόπος να προστατευτεί η τοπική κοινωνία.

Το Σαββατοκύριακο, πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης μετακίνησης, περιορισμένη ήταν η κίνηση οχημάτων στους βασικούς οδικούς άξονες των Χανίων. Τόσο στην παλιά εθνική οδό, όσο και στη νέα εθνική ήταν λίγα σχετικά τα αυτοκίνητα που βγήκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο. Στον Πλατανιά ήταν λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν προς και από Κίσσαμο, ενώ μειωμένη ήταν η κίνηση προς Βουκολιές και Παλαιόχωρα.

Στο ΒΟΑΚ στα δύο σημεία όπου γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση του καλωδίου διασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος δεν σχηματίσθηκαν μεγάλες ουρές.

Τουλάχιστον στην Κρήτη ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δείχνει να πειθάρχησε στις οδηγίες και δεν ξεχύθηκε στα χωριά, προστατεύοντας τους εκεί κατοίκους.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ