«Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση» - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

Newsroom
Newsroom

Ομιλητές ήταν οι Υπουργοί Επικρατείας Ά. Σκέρτσος, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κ. Πιερρακάκης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης - Δείτε φωτογραφίες

Με πολλαπλά μηνύματα εν όψει και των επερχόμενων ευρωεκλογών, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η εκδήλωση με θέμα  «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο  με ομιλητές τους  Υπουργούς Επικρατείας Ά. Σκέρτσο, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  Κ. Πιερρακάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Κινηματογράφο Αστόρια, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εκδήλωση

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν τόσο ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ,  Γιώργος Αυτιάς, αλλά και ο γιος του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Φρέντυ Μπελέρη, Πέτρος.

εκδηλωση

"Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε ο,τι θέλει ο καθένας γιατί τομείς όπως Παιδεία, Κοινή Αγροτική Πολιτική χρειάζονται τους ικανότερους" τόνισε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι η "Αποκέντρωση χρειάζεται πόρους".

Εκδήλωση

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός σημείωσε ότι " εδώ είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να το δώσουμε σε όλους να το καταλάβουν.  Το Ηράκλειο, η Κρήτη, η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Χρειάζεται αγροτική πολιτική σε ένα δήμο που είναι αστικός και αγροτικός", επισήμανε και πρόσθεσε  "Να μην επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί ο πατριωτισμός μας. Είμαστε και Κρητικοί και Ευρωπαίοι".

σκέρτσος

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ξεκινώντας μάλιστα την ομιλία του με μια μαντινάδα. "Από την Κρήτη ξεκινά και λάμπει η Ελλάδα πάει μπροστά με λεβεντιά μα και με φρονιμάδα" είπε χαρακτηριστικά.

"Η λαϊκή ετυμηγορία πριν ένα χρόνο ήταν η ευρωπαϊκή πορεία, να κλείσει οριστικά τις πληγές της κρίσης. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε από την πραγματικότητα και την αλήθεια: φτωχύναμε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αλλά με την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επουλώσουμε τις πληγές, "τρέχει" η ανάπτυξη. Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο σε σχέση με το 2019, χάρη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη" σημείωσε παράλληλα.

Στην συνέχεια, ο Υπουργός θύμισε την διαδρομή του, όταν οι παππούδες του ήρθαν ως πρόσφυγες από την ανατολική Θράκη. "Είμαι παιδί μιας μέσης οικογένειας που τελείωσα δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο. Η λαϊκή και μεσαία τάξη είναι το στήριγμα της κοινωνίας. Μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει" είπε.

εκδήλωση

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε  ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Μάλιστα απευθυνόμενος στο κοινό είπε αστειευόμενος "πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα για να δει ο κόσμος τον Ολυμπιακό". 

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους δύο Υπουργούς-συνομιλητές του είπε "Ο Άκης είναι η σοφότερη όλων των επιλογών του Πρωθυπουργού", ενώ για τον Λευτέρη Αυγενάκη τόνισε "Ο Λευτέρης αν θέλει κάτι θα περάσει από τοίχο να το καταφέρει".

Συνεχίζοντας ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι  "Η ψήφος των πολλών, η ικανότητα της ομάδος, η πνοή του ενός, λέει ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κοινή συνισταμένη όλων εδώ που προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις", συνέχισε και πρόσθεσε "Δεν ισχύει εδώ το ρητό ότι ευημερούν τα νούμερα αλλά όχι οι άνθρωποι".

Αναφερόμενος στο Κτηματολόγιο, ο κ Πιερρακάκης σημείωσε "Το Κτηματολόγιο ήταν εκκρεμότητα από την πρώτη στιγμή που πάτησε ο βασιλεύς Όθων το πόδι του εδώ. Εκκρεμότητες αιώνων λύνονται σιγά σιγά γιατί μετράει πόσο σταθερό είναι το χέρι που κρατάει το τιμόνι".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τόνισε " Διαλέξτε τους καλύτερους από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για να μας εκπροσωπήσουν γιατί τα διακυβεύματα είναι μεγάλα. Ιδού η Κρήτη, ιδού και το μήνυμα", κατέληξε.

εκδήλωση

 

Ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη. "Στο τέλος της τετραετίας δεν κρινόμαστε από την περιγραφή αλλά από το αποτέλεσμα. Και το ξέρει καλά ο κόσμος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει το αποτέλεσμα" τόνισε ο Υπουργός ξεκινώντας την τοποθέτηση του.

"Το μυαλό και η ψυχή μας είναι μαζί με τον πατέρα σου", είπε απευθυνόμενος στο γιο του Φρέντυ Μπελέρη, που βρισκόταν στην αίθουσα και ζήτησε ένα δυνατό χειροκρότημα από τους παρεβρισκόμενους. Την ίδια ώρα εξήρε την πορεία του Γιώργου Αυτιά που επίσης ήταν παρών στην εκδήλωση.
"Ο ελληνικός λαός είπε πριν πέντε χρόνια αρκετά με τους μάγους και τους λαϊκιστές. Πατάμε πετάλι για να καλύψουμε τα χαμένα χρόνια και να φθάσουμε την Ευρώπη, εκεί που μας αξίζει".

"Την Κρήτη τίμησε ο Κρητικός Πρωθυπουργός με το αναθέσει σ' έναν Κρητικό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης" συνέχισε και πρόσθεσε "Να δοθεί ισχυρότατο εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ως Ευρωπαίος ηγέτης.Διότι απολαμβάνουν όλοι τα έργα που γίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο διεκδίκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης" επανέλαβε.

"Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε ή να αδρανήσουμε. Καλούμαστε να πούμε την παραπάνω Κυριακή,  Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρα να αλλάξεις την Ευρώπη όπως άλλαξες την Ελλάδα" συνέχισε λέγοντας  "Ζητώ να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η ψήφος για τον πρωτογενή τομέα και να γράψουμε την δική μας ιστορία".

Κυριάκος μου κάνει νόημα με το ρόλοι να τελειώνω για να βρεθεί μπροστά από μία τηλεόραση αφού δεν κατάφερε να βρεθεί στο γήπεδο", είπε κλείνοντας ο Λευτέρης Αυγενάκης και τόνισε "Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ευθύνη και πατριωτισμό".

Εκδήλωση

Το δικό του μήνυμα εν όψει ευρωεκλογών έστειλε και ο γιος του υποψήφιου ευρωβουλευτή Φρέντυ Μπελέρη, Πέτρος Μπελέρης. Σε σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων : "Βρίσκομαι σ'ένα τόπο τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από τη Χειμμάρα. Θα ήθελα να είναι εδώ ο πατέρας μου, αλλά δεν μπορεί γιατί δεν είναι ελεύθερος. Όμως ο Έντι Ράμα βρήκε έναν τοίχο μπροστά του που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα τιμήσουμε τη στήριξη του και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί".

εκδήλωση

Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Αυτιάς, προσερχόμενος στο βήμα, ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Άκη Σκέρτσο που όπως είπε "δουλεύει μέρα νύχτα δίπλα στον πρωθυπουργό". Αναφερόμενος στον Κυριάκο Πιερρακάκη σημείωσε ότι "είναι η "πόρσε" της κυβέρνησης" ενώ ο  Λευτέρης Αυγενάκης "με τη ντομοροσύνη του κατάφερε να μη χάσει τίποτα ο Έλληνας αγρότης, κατάφερε να μην χάσει το εισόδημα της η αγροτιά".

"Εμένα θέλανε να με κάνουν εισαγγελέα δικηγόρο. Όμως ένα ταξίδι στην Αμερική μου άλλαξε τα μυαλά" συνέχισε ο κ. Αυτιάς και πρόσθεσε "Εμένα το όνομα μου δεν είναι Αυτιάς, είναι Γιαννακάκης. Ο παππούς πριν το 1821 είχε ένα καΐκι κ πηγαινοερχοταν στη Σάμο. Εκεί ερωτεύτηκε και έμεινε".

"Αγαπάμε την πατρίδα, τη θρησκεία μας, την οικογένεια μας και πάνω σε αυτά πορευόμαστε. Ψήφο στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 9 Ιουνίου" τόνισε ο Γιώργος Αυτιάς και ολοκληρώνοντας κατέληξε "Ο,τι έκανα στη ζωή μου το οφείλω σε εσάς".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Ηρακλείου της Ν.Δ., Βαγγέλη Καρκανάκη, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί και από την πλευρά του καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό...

Δείτε φωτογραφίες

εκδήλωση

 

Εκδήλωση

Εκδήλωση

Εκδήλωση

Εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ