Σε φιλικό σπίτι η οικογένεια από την Κηπούπολη, μετά την έξωση

Σε φιλικό σπίτι η οικογένεια από την Κηπούπολη, μετά την έξωση

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ανένδοτος για οποιαδήποτε διαπραγμάτυεση, έδωσε περιθώριο πέντε ημερών για να αδειάσει η οικογένεια το σπίτι - Πολλαπλές παρεμβάσεις από Εργατικό Κέντρο, Δικηγορικό Σύλλογο και δήμο Ηρακλείου

Ένταση επικράτησε, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οδό Ιτάνου, στην Κηπούπολη, με αστυνομική δύναμη να έχει "επιστρατευθεί" για την έξωση οικογένειας με τέσσερα παιδιά από το διαμέρισμα το οποίο ενοικιάζει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 85χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, απόστρατος αξιωματικός που κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα, ανένδοτος για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, επιθυμεί την αποχώρηση της οικογένειας λόγω οφειλών και έχει κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες. 

Για την υπόθεση έχει κάνει παρέμβαση και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ ο πρόεδρος Στέλιος Βοργιάς και ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Γιώργος Αρετίνης επισκέφθηκαν και το γραφείο της Εισαγγελίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια έχει δώσει κάποια χρήματα έναντι των οφειλών, ωστόσο ο ιδιοκτήτης έχει κινήσει τις διαδικασίες και επιδιώκει την έξωση της οικογένειας.

Στο σημείο έσπευσε και η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την οικογένεια στο Σπίτι των Αστέγων, ενώ παρενέβη και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πάντως ήταν ανένδοτος, ενώ ανέφερε ότι δεχόταν ακόμη και απειλές ότι θα του κάψουν το σπίτι! 

Τελικά δέχτηκε να δώσει μόνο ένα περιθώριο 5 ημερών στην οικογένεια για να πάρει τα υπάρχοντά της και να αδειάσει το διαμέρισμα, ενώ σε ότι αφορά την επόμενη μέρα για την οικογένεια, οι άνεργοι γονείς με τα παιδιά τους, αν και αρχικά σκέφτονταν τη λύση του Σπιτιού των Αστέγων, τελικά θα φιλοξενηθούν σε φιλικό σπίτι.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ