Σε λειτουργία σταθερό σημείο για rapid test στο Ηράκλειο

Σε λειτουργία σταθερό σημείο για rapid test στο Ηράκλειο

Ήδη δεκάδες είναι οι πολίτες που έσπευσαν να ελεγχθούν

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα  ένα σταθερό σημείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όπου μπορούν να ελέγχονται για κορωνοϊό σε καθημερινή βάση, όσοι πολίτες το επιθυμούν. 
Η σχετική μονάδα ελέγχου του ΕΟΔΥ για τα rapid tests στήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία με τον Δήμο, την ΔΥΠΕ Κρήτης και την Περιφέρεια, ενώ υπάρχει ακόμα ο σχεδιασμός και για δεύτερο σημείο στην περιοχή της Χανιώπορτας.

Σύμφωνα με τον Επόπτη Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ) Ειδικού Σκοπού Ηρακλείου του ΕΟΔΥ, πνευμονολόγο κ. Παναγιώτη Μαματζάκη, τα rapid tests θα γίνονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή,  από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Να σημειωθεί ότι σε λιγότερο από 2 ώρες στην Πλατεία Ελευθερίας είχαν ελεγχθεί περισσότερα από 150 άτομα και είχαν βρεθεί 9 θετικά δείγματα. 
Οι πολίτες για να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά : «Σε συνεργασία με τον επικεφαλής των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Μαματζάκη, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, την 7η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Κρήτης ,προχωρήσαμε στον ορισμό του σημείου με την τοποθέτηση οικίσκου, όπου οι δημότες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην διενέργεια rapid test. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να συμβάλουμε στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας».

Ηράκλειο rapid test

Σημείο για rapid test Ηράκλειο


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ