Σε λευκό κλοιό και τα Χανιά - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Σε λευκό κλοιό και τα Χανιά - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Με δυσκολία οι μετακινήσεις

Έντονη χιονόπτωση έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ σε όλη την Κρήτη. Στα Χανιά η κατάσταση όσο πάει και δυσκολεύει .

Πιο συγκεκριμένα, κλειστός είναι ο δρόμος για Ομαλό και Παλαιοχώρα, ενώ έχουν αποκλειστεί και τα χωριά Σέμπρωνας, Πρασσές, Κάνδανος, Ζούρβα, Λάκκοι και Σκορδαλός.

Χιονισμένος είναι όλος ο Νομός Κισσάμου με τα χωριά να είναι αποκλεισμένα, ενώ από το πρωί τα μηχανήματα καταβάλουν προσπάθειες για να ανοίξουν τους δρόμους.

Στον Δήμο Αποκορώνου υπάρχει επίσης έντονη χιονόπτωση με τα μηχανήματα να κρατούν από το πρωί ανοιχτούς στους δρόμους.

Στον Δήμο Σφακίων υπάρχουν ήδη 5 εκχιονιστικά μηχανήματα που κρατούν από το πρωί ανοιχτούς τους δρόμους.

Κλειστός είναι κι ο δρόμος προς το Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να μην ξεκινούν χωρίς τα απαραίτητα καύσιμα και τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Ο Δήμος Κισσάμου συνιστά στους Δημότες του να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας, ειδικά προς τις ορεινές περιοχές της Κισσάμου (Έλος, Λίμνη, Στρόβλες, Αμυγδαλοκεφάλι, Κάμπος), αφενός για τη δική τους ασφάλεια, αφετέρου για να μην παρεμποδίζεται η εργασία των εκχιονιστικών μηχανημάτων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτές τις περιοχές.

Επειδή ο καιρός θα επιδεινωθεί από το μεσημέρι, καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Ζητάμε την κατανόηση των Δημοτών μας και παρακαλούμε να χρησιμοποιούν μόνο τους κεντρικούς δρόμους για τη μετακίνησή τους. Από το βράδυ της Κυριακής προβλέπεται ύφεση των καιρικών φαινομένων, οπότε από αύριο Δευτέρα (9/1) οι μετακινήσεις θα γίνονται κανονικά, αφού τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καθαρίσει τις περιοχές.

Από το Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί από χθες το βράδυ σε όλες τις Δημ. Ενότητες του Δήμου Πλατανιά, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του συνόλου του οδικού δικτύου του Δήμου Πλατανιά και ιδιαίτερα στην ημιορεινή και ορεινή ζώνη του Δήμου.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις για λόγους ασφαλείας και οι όποιες μετακινήσεις να γίνονται μόνο σε απολύτως αναγκαίες ή έκτακτες περιπτώσεις. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή περιστατικών παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων τους ή με τους τοπικούς Αντιδημάρχους του Δήμου Πλατανιά ως εξής:

  • ΔΕ Βουκολιών: Καλαϊτζάκης Γιώργος / 6936842982
  • ΔΕ Κολυμβαρίου: Μαλακωνάκης Ιωάννης / 6977442998
  • ΔΕ Μουσούρων: Σολιδάκης Εμμανουήλ / 6945775787
  • ΔΕ Πλατανια: Μπεμπιδάκης Κώστας / 6945015985

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ