Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Φαιστού

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Φαιστού

O Δήμος Φαιστού και η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησαν συνεδρίαση Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών φαινομένων πυρκαγιάς βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού. 

Με δεδομένη, την κατάσταση επικινδυνότητας επιπέδου 4, ο Δήμος Φαιστού και η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησαν συνεδρίαση Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο συνεδρίασης παραβρέθηκε και ο αρχηγός των Εθελοντών Σαμαρειτών Κλιμακίου Μοιρών Μανόλης Μαρκάκης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης , μετά από σχετικές οδηγίες του δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη δόθηκε η εντολή για εγρήγορση όλων και για αυξημένα επίπεδα επιφυλακής.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης ενημέρωσε όλους τους εκπροσώπους Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων για τις συνθήκες και την ανάγκη εγρήγορσης. Ενημέρωση για συντονισμό των δράσεων είχε επίσης και ο Ερυθρός Σταυρός καθώς και το διευρυμένο δίκτυο εθελοντών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η αύξηση των παρατηρητηρίων σε δέκα για τον καλύτερο έλεγχο της περιοχής. Ο συντονισμός των δράσεων και οι οδηγίες που δόθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίασης συντονιστικού οργάνου φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, αφού στην περίπτωση της φωτιάς στο γειτονικό δήμο Γόρτυνας ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας λειτούργησε άμεσα , βοηθώντας όπως είχε υποχρέωση άλλωστε, την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην Πολιτική Προστασία καθώς και όλα τα μέσα που διαθέτει η δημοτική αρχή παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή 24ωρου και για τις επόμενες ημέρες.

 

φωτογραφία αρχείου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ