Σε πολλαπλούς άξονες το Σχέδιο Ετοιμότητας του Δήμου Φαιστού Απολυμάνσεις σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες

 Σε πολλαπλούς άξονες το Σχέδιο Ετοιμότητας του Δήμου Φαιστού Απολυμάνσεις σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες

Εντατικοποιείται το Δημοτικό Σχέδιο Ετοιμότητας του Δήμου Φαιστού με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό. 

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιούνταν προληπτικές απολυμάνσεις σε πεζοδρόμια, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους τόσο στις Μοίρες όσο και στο Τυμπάκι, με τη δημοτική αρχή να έχει προγραμματίσει απολυμάνσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού. 

Ο Δήμος ωστόσο, πέρα από τις απολυμάνσεις, παρέχει με την υποστήριξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», βοήθεια, αλλά και εξυπηρέτηση στην αγορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Φαιστού που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης. 

 

7

Σε συνεργασία παράλληλα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και όλους τους Συλλόγους, ο Δήμος Φαιστού πραγματοποιεί έναν μεγάλο κύκλο εθελοντικών αιμοδοσιών, κατανοώντας τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Οι αιμοδοσίες στο Δήμο Φαιστού έχουν προγραμματιστεί για 1, 7, 13 και 15 Απριλίου και θα επαναληφθεί ένας δεύτερος κύκλος αιμοδοσιών εφόσον κριθεί αναγκαίο. 

Η Δημοτική Αρχή επιπρόσθετα, προχωρά σε διανομή τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη, με μία διανομή ανά εβδομάδα και συνολικά προγραμματισμένες 8 διανομές.  Την ίδια στιγμή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενώ αναπροσαρμόζει το Δημοτικό Σχέδιο Ετοιμότητας εφόσον υπάρξουν αναγκαίες τροποποιήσεις ή νέες συνθήκες που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ