Σε Ρεθεμιώτικα μουσικά μονοπάτια ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Tην Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Σε   Ρεθεμιώτικα μουσικά μονοπάτια θα πεζοπορήσει ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου

“Στις στρατες που πορπάτηξε ο Σκορδαλός στο Σπήλι
Εκεί θα πορπατήξομε
του Δάσκαλου οι φίλοι..”
Στέλιος Μανογιαννάκης

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Πλησιάζοντας στο κλείσιμο  μιας γόνιμης πεζοπορικής χρονιάς στην Φύση την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας  θα πεζοπορίσουμε, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Σπηλίου πλοηγό μας, σε πολιτιστικά μονοπάτια που τραγουδήθηκαν από τους ντόπιους πρωτομάστορες της Κρητικής Μουσικής Θανάση Σκορδαλό και Γιάννη Μαρκογιαννάκη αλλά και άλλους όπως ο Γιώργος Χατζηδάκης και ο Μανώλης Μαργαρίτης.

Η πολιτιστική πεζοπορία μας θα ξεκινήσει με  ξενάγηση και  κέρασματα στο χωριό από τα μέλη και την πρόεδρο του  Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κα Νεκταρία Βρυλάκη. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε στο ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος, στο πανηγύρι   του οποίου έπαιζαν πάντα οι 2 πρωτομάστορες. (https://www.youtube.com/watch?v=j_Ix2RayIgs&t=415s)
Θα συνεχίσουμε στο ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου και θα καταλήξουμε στο Σπήλι για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει σε τοπική ταβέρνα για ένα  γλέντι με παραδοσιακή κουζίνα και μουσική από τους σύγχρονους πρωτομάστορες Γιάννη Τσουρδαλάκη ( λύρα) και Στέλιο Ηλιάκη ( λαούτο)
Επικεφαλής: Ελένη Πουλλά
Ώρες πορείας: 3  
Βαθμός δυσκολίας: Πράσινη
Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης
Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους
Κόστος φαγητού: 15 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής με προσωπική παρουσία για την καταβολή του αντίτιμου του φαγητού μέχρι Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά)
Πληροφορίες  στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 και  6974384543

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ