Σε στάση εργασίας οι αναισθησιολόγοι του ΠΑΓΝΗ μετά την απόφαση του υπ. Υγείας

Newsroom
Newsroom

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου - Το κάλεσμα

Σε στάση εργασίας προχωράνε οι αναισθησιολόγοι του ΠΑΓΝΗ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, από τις 8 έως τις 10 το πρωί, μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της θητείας του διοικητή του νοσοκομείου, από το Υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα 

Η ανανέωση της θητείας του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ από το Υπουργείο Υγείας, παρά τις καταγγελίες για τρομοκρατία, αυταρχισμό, εκβιασμούς, τις τεράστιες αντιδράσεις του σωματείου, της ένωσης γιατρών, της ΟΕΝΓΕ, του τοπικού και Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο ΤΕΤΟΙΟΥΣ διοικητές θέλει! Το επιβεβαίωσε μάλιστα και ο επικεφαλής της 7ης ΥΠΕ στη συνάντηση με τις Ενώσεις γιατρών της Κρήτης όπου χαρακτήρισε τη διοίκηση επιτυχημένη! Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο, λοιπόν, είναι επιτυχία οι συγχωνεύσεις κλινικών, η σωματική κα ψυχολογική εξόντωση του προσωπικού, το κύμα παραιτήσεων γιατρών και άλλων υγειονομικών, οι τεράστιες αναμονές των ασθενών για χειρουργεία και ραντεβού λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου. Γι’ αυτούς είναι σε σωστή κατεύθυνση το «μαστίγιο» της διοίκησης με την τρομοκρατία, τις αυθαιρεσίες, των αυταρχισμό, την υποτίμηση και υποβάθμιση της δουλειάς των υγειονομικών, την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους, γι’ αυτό και επιβραβεύονται με παράταση θητείας.

Άλλωστε, το κύμα παραιτήσεων γιατρών σε Ρέθυμνο και Βενιζέλειο λόγω της σωματικής, πνευματικής και ψυχολογικής εξάντλησης των γιατρών αλλά και των άλλων υγειονομικών, είναι η φυσική εξέλιξη της συνειδητής εγκατάλειψης από την κυβέρνησης πολλών περιφερειακών νοσοκομείων για να έρθει σαν "ώριμο φρούτο" το οριστικό κλείσιμό τους, ή τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας ώστε να απομείνουν ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία - "κόμβοι".  Τέτοιο νοσοκομείο φιλοδοξούν να αποτελέσει το ΠΑΓΝΗ, που ήδη αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών που καλείται να εξυπηρετήσει λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης. Έτσι προβλέπεται το επόμενο διάστημα να πολλαπλασιαστεί ο όγκος των ασθενών που απευθύνονται στο ΠΑΓΝΗ αφού θα αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τα λοιπά νοσοκομεία! Τέτοιες διοικήσεις λοιπόν θα έχουν ανάγκη από δω και πέρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν με ακόμα μεγαλύτερο αυταρχισμό το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης που ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, ξεζουμίζει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και στύβει τις τσέπες των ασθενών.

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τη διοίκηση ότι δεν θα ανεχτούμε καμία υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα κλείσιμο ή συρρίκνωση περιφερειακού νοσοκομείου, όπως δεν ανεχόμαστε τις τακτικές τρομοκράτησης που συνοδεύουν αυτά τα μέτρα! Θα μας βρουν απέναντί τους! 

Την Δευτέρα 16/1 θα συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ για αποφάσεις σχετικά με τον συντονισμό για αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τα άλλα σωματεία της Υγείας. 

Απαιτούμε:

  • Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το ΠΑΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό
  • Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνευτήκαν 
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία
  • Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/01 8-10π.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:30 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Λέμε ΟΧΙ στο ''νέο ΕΣΥ'' των νοσοκομείων-επιχειρήσεων.

Απαιτούμε σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με ισότιμη και καθολική πρόσβαση όσων το έχουν ανάγκη.

Δίνουμε το παρόν, μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της αποφασιστικής ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για να ακυρώσουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας.

 

Δείτε επίσης

"Ψήφος" εμπιστοσύνης στην Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ από τον Υπουργό Υγείας

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ