Σε συλλαλητήριο προχωρά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων

Σε συλλαλητήριο προχωρά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων

Στις 25 Φεβρουαρίου στη Πλατεία Δημοτικής Αγοράς- Με ανακοίνωση του απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται τη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00μ.μ, στη Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, απευθύνει με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

''Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων συντάσσεται με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία και καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη Δημοτική Αγορά, για να παλέψουμε για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της υγείας μας.

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος δείχνουν ότι, μόνο η οργανωμένη αντίσταση και πάλη έχει αποτέλεσμα, απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική, που διαχρονικά ακολουθούσαν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις , με σταθερό στόχο την εκμετάλλευσh μας. Τη στιγμή που οι κλίνες και οι ΜΕΘ covid γέμιζαν με δεκάδες νεκρούς καθημερινά και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα τον Ιούνιο, ψήφιζαν τον Νόμο Χατζηδάκη για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Η ίδια εικόνα συνεχίζεται και σήμερα, με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, που ενώ είναι γεμάτες οι κλίνες και οι ΜΕΘ covid, συνεχίζονται σημαντικές ελλείψεις με ακάλυπτες οργανικές θέσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, την επιστολή των πνευμονολόγων του Νοσοκομείου που επισημαίνουν, ότι οι εφημερίες είναι δύσκολες, καθώς 1 πνευμονολόγος αντιστοιχεί σε 70 ασθενείς. Είναι εγκληματική η άρνηση για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ και νοσοκομείων που έκλεισαν.

Κάθε μέρα αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η υγεία του λαού έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι περισσότεροι χώροι δουλειάς είναι εστία υπερμετάδοσης, με ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας, για να προστατευτούμε εμείς και οι οικογένειες μας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ατελείωτες ουρές για ένα test στις δωρεάν δομές, που η αναμονή πολλές φορές, ξεπερνά την 1 ώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για να αποφεύγετε ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία, να καταφεύγουμε σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Στην παιδεία, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας, με τμήματα που φτάνουν και τα 27 άτομα, με μικρές αίθουσες, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαριότητα, καταδικάζοντας τα παιδιά μας στην αμορφωσιά.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, φαίνεται και με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης, που μπουκώνουν με δεκάδες δις. τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας μας στην ακρίβεια και την φτώχεια.

Από τις αρχές του χρόνου, πιο έντονα νιώθουμε στο πετσί μας, τι σημαίνει να μην μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα, με τις αυξήσεις να είναι έως και 50%, να μετράμε ''ευρώ το ευρώ'' για να αγοράσουμε τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, να σκεφτόμαστε με πιο τρόπο θα πάμε στην δουλειά-εάν και πότε θα βάλουμε βενζίνη και ποιες ώρες θα ζεσταθούμε, αφού οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!!!

Οι αγώνες των τελευταίων ετών, ο αγώνας των συναδέλφων στην efood και στην cosco απέδειξαν ότι, μπορούμε να μετράμε νίκες, ότι έχει αξία η οργανωμένη πάλη και συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την ζωή μας!

Απαιτούμε:
 Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
 Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
 Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
 Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια
 Γενναία μείωση των δημοτικών τελών, για τα φτωχά νοικοκυριά
 Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών
 Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 Προσλήψεις προσωπικού, με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
 Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
 Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας''.

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ